Головна » 2021 » Березень » 15 » Дружина екс-мера Борщева Івана Кобилянського подала до суду на міську раду

Дружина екс-мера Борщева Івана Кобилянського подала до суду на міську раду

18.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3832
Після поразки на виборах, яка для багатьох жителів громади була секретом Полішинеля, у самого Івана Кобилянського та його оточення, схоже, почались справжні проблеми. І якщо за час каденції Івана Кобилянського його друзі та рідня почувались впевнено, то з приходом до влади Ігоря Чопика усе різко змінилось.

Спочатку з'явилась доволі цікава інформація про катастрофічний стан у комунальній сфері стосовно використання комунальної техніки попередниками, а згодом взялись і за нецільове використання землі. Саме за це, як інформують наші джерела в міській раді, дружина колишнього міського голови Галина Кобилянська, яка впродовж кількох років очолює єдину в Борщівській громаді опорну школу в Стрілківцях, за що також має бути вдячна колись впливовому чоловіку, отримала першу догану.

Можна було б припустити, що це звичайне переслідування колишнього конкурента та попередника, якби не кілька фактів, які вказують на те, що мало місце банальне нехтування законами та переслідування якихось власних інтересів, за що тепер доводиться розплачуватись.

Мабуть, чудово розуміючи, чим може завершитись усе це, Галина Кобилянська вирішила звернутись в суд, щоб в судовому порядку визнати незаконним та скасувати наказ про застосування дисциплінарного стягнення, виданий відділом освіти Борщівської міської ради 27 січня 2021 року.

З матеріалів справи слідує, що сама позивачка вважає, що наказ, який оскаржується, не відповідає вимогам трудового законодавства, оскільки в ньому не зазначені фактичні обставини дисциплінарного проступку, коли він мав місце і в чому конкретно полягає, не зазначено статтю Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», які вона порушила і на підставі яких притягнена до дисциплінарної відповідальності.


Але, що найцікавіше, про що також йдеться в ухвалі суду, насамперед в наказі, котрий оскаржується, мова йде про незаконне зайняття земельних ділянок, що перебувають в користуванні закладу, який вона очолює, фермерським господарством «Агро-Фортуна К», про що міська рада довідалася ще в травні 2020 року, при перевірці з приводу самовільного зайняття земельних ділянок Головним управлінням Держгеокадастру у Тернопільській області. Акт перевірки дотримання вимог земельного законодавства був складений 21 травня 2020 року. Відповідно, дисциплінарне стягнення відповідач міг застосувати не пізніше 21 червня 2020 року.

Не буде зайвим сказати, що на сьогоднішній день Стрілковецький НВК є одним із небагатьох освітніх закладів, який володіє чималими масивами землі. Сам наказ, яким Галину Кобилянську звинуватили у неналежному виконанні обов`язків, як керівника закладу, відсутності контролю за майном, у тому числі, використання земельних ділянок, за що і було оголошено догану, викрив болючу проблему сучасності, коли значна кількість земель громади обробляється без жодних дозвільних документів, а отже і бюджет недоотримує великі суми коштів. При цьому хтось заробляє колосальні гроші.

Ще більш кричущим є той факт, що про обробіток вказаної землі міська рада, ніби то, вперше довідалась в травні минулого року, коли відбулась перевірка спеціалістами Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області. Але усі терміни, впродовж яких можна було застосувати дисциплінарне стягнення стосовно директорки школи, в міській раді були проігноровані. Цікаво, правда ж. Та й хіба ж посмів би хтось з працівників міської ради оголосити догану директорці школи та за сумісництвом дружині міського голови Галині Кобилянській, яку ще кілька місяців тому називали реальною керівницею освітньої галузі Борщівської громади?

Але хто ж незаконно обробляв шкільну землю, не укладаючи жодних договорів оренди і не сплачуючи ні копійки в бюджет громади? Як слідує з наказу, вказані землі обробляло аграрне підприємство «Агро-Фортуна К», керівником якого є відомий на теренах Борщівщини фермер Володимир Петровський. З власних джерел нам стало відомо, що Володимир Петровський давно перебуває в дружніх стосунках з колишнім міським головою Іваном Кобилянським, був депутатом районної ради від партії "Батьківщина", а минулого року обрався депутатом Борщівської ОТГ від партії Петра Порошенка "Європейська Солідарність".


Чим завершиться ця судова тяганина, покаже час. Однак, щоб довідатись більше про цю ситуацію та ставлення Івана Кобилянського до нового керівництва громади, ми вирішили звернутись до колишнього міського голови, який так і не відповів на запитання редакції.
Переглядів: 3832


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: