Головна » 2018 » Січень » 10 » Дружина президента відвідає печеру Оптимістичну, що на Борщівщині?

Дружина президента відвідає печеру Оптимістичну, що на Борщівщині?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2490
Представники дитячих телестудій, телепрограм, гуртків дитячої творчості з різних куточків країни зустрілися з дружиною Президента України Мариною Порошенко.

Це стало можливим завдяки Громадському дитячому інтернет-телебаченню і радіо “Веселка ТВ”. Юних журналістів запросили в Київ, у національний музей імені Тараса Шевченка, де відбулися зйомки чат-шоу “Млад & Star”, повідомляє Терен.

Приїхали на цей захід і школярі з Тернополя, учасники телепрограми “Телевітамінки” та гуртка дитячої анімації “Студія Руда Миша” Радим Макогін та Аня Білорус на чолі з керівником Оленою Мудрою.

Діти задавали дружині Президента України найрізноманітніші запитання. На питання тернополянки Ані про улюблені дитячі слова, пані Марина поділилась спогадом зворушливої історії про перший сніг та ангелів, яку колись розказав син Михайло. А на запитання Радима, чи хотіла би Марина Порошенко відвідати найдовшу печеру світу “Оптимістичну”, вона відповіла: “Вже домовились”.

Нагадаємо, "Оптимістична" — гіпсова печера, геологічна пам'ятка природи загальнодержавного значення в Україні. Розташована в межах Борщівського району, на південний захід від села Королівка, в лісовому урочищі «Королівка». Сумарна закартована довжина ходів становить понад 260 км. Печера до кінця не розвідана. Занесена до Книги рекордів Гінесса як найдовша у світі гіпсова печера, найдовша печера Євразії та п'ята за довжиною серед печер світу.
Переглядів: 2490


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: