Головна » 2021 » Березень » 19 » ДТП з автобусом у Польщі: у лікарнях залишаються шестеро українців

ДТП з автобусом у Польщі: у лікарнях залишаються шестеро українців

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 948
6 березня у Польщі трапилась ДТП. Автобус з українцями злетів з есткади та перекинувся. Станом на 18 березня у двох лікарнях Підкарпатського воєводства, що на півдні Польщі, залишається на лікуванні шестеро потерпілих у ДТП з українським автобусом, двоє пацієнтів досі у дуже тяжкому стані.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив генеральний консул України у Любліні Василь Павлюк.
«Станом на сьогодні четверо постраждалих перебувають у лікарні Перемишля, а двоє – у Жешуві», – сказав Павлюк.

За словами дипломата, стан двох українців залишається дуже тяжким.Він також зазначив, що перевезення потерпілих в Україну відбувається, зокрема, і коштом страхових компаній.
Водночас речник лікарні у Перемишлі Павел Бігура у коментарі TVN24 розповів, що в однієї з пасажирок автобуса, яка не мала складних травм унаслідок ДТП, під час медичного обстеження виявлено серйозне гінекологічне захворювання.

«Пацієнтці було проведено операцію, яка врятувала їй життя», – зазначив Бігура.За його словами, жінка після операції розповіла, що поверталася в Україну, оскільки погано почувалася, але не знала про серйозне захворювання. Українка вже виписалася з лікарні і повернулася додому.

Нагадаємо, аварія сталася близько другої години ночі 6 березня біля міста Ярослав (місцевість Кашице, Підкарпатське воєводство) у Польщі. Водій автобуса Познань-Херсон чомусь не впорався з кермуванням, пробив огорожу й злетів з естакади на узбіччя. Автобус перевернувся. У салоні перебувало 57 громадян України, серед яких двоє – водії. В аварії загинуло п’ять осіб. Дев’ятеро постраждалих перебувають у тяжкому стані.
На перевізника неодноразово скаржилися пасажири через погані умови і обслуговування, раптові скасування рейсів без компенсації грошей тощо. Водію загрожує до 8 років позбавлення волі. Рідні вже опізнали тіла чотирьох загиблих в автотрощі. Двоє громадян України втратили свої медичні поліси, тому лікарня в Польщі спочатку відмовлялась лікувати постраждалих.


Джерело: 0352
Переглядів: 948


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: