Головна » 2019 » Листопад » 28 » Дві громади на Борщівщині ліквідують без консультацій з людьми?

Дві громади на Борщівщині ліквідують без консультацій з людьми?

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3587
Схоже, що турборежим "команди Зе" докотився і до провінційних громад Тернопільщини, мешканців яких невдовзі банально поставлять до факту, що їхні громади ліквідовано, а села приєднують до Борщева, Мельниці-Подільської та Скали-Подільської.

І справу тут зовсім не у спроможності громад, у відсутності коштів чи недолугості когось з керівників, а у небажанні спілкуватись з людьми. Аджеж, якщо ще кілька місяців тому нам усім обіцяли референдуми та народовладдя, то сьогодні цей прекрасний сон закінчується.

Сьогодні під час обговорення питання на сесії обласної ради голова Тернопільської обласної організації ВО «Свобода» Олег Сиротюк наголосив: «Має працювати принцип добровільності. Той, на основі якого формувалися громади. Він має зберегтися не залежно від того, що теперішня влада хоче перевести це все в адміністративне рішення. Друге — ми вважаємо, що всі громади, які утворилися, мають право на існування. Вони повинні зберегтися в перспективному плані і не має стояти жодне питання про їхню примусову ліквідацію. Якщо ви вважаєте, що якась громада економічно не ефективна, то нехай всі технократи і чиновники їдуть в ту громаду, збирають сесію відповідної ради і їм про це говорять.»

Виступив проти примусової ліквідації громад області і керівник обласної ради Віктор Овчарук. Уродженець Борщівщини розкритикував бажання вирішувати долю уже існуючих громад без обговорення та консультацій.

Серед цих двадцяти громад, які обласні чиновники вирішили ліквідувати, опинилась Більче-Золотецька ОТГ та Озерянська ОТГ.

Згідно з новим перспективним планом, обидві з цих громад приєднають до Борщівської ОТГ, як і села Вовківці, Глибочок, Ланівці, Козаччина, Тулин, Сапогів, Сков'ятин, Шишківці, Бабинці, Кривче, Шупарка та Худіївці. Крім того, до Борщівської ОТГ планують приєднати село Мишків, яке знаходиться на території Заліщицького району.

До Мельнице-Подільської ОТГ приєднають села Гермаківку, Залісся, Іване-Пусте, Пилипче, Завалля, Панівці.

До Скала-Подільської ОТГ приєднають села Бурдяківці, Збриж та Дубівку.



Переглядів: 3587


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: