Головна » 2019 » Серпень » 17 » Дві об'єднані громади в Борщівському районі можуть ліквідувати

Дві об'єднані громади в Борщівському районі можуть ліквідувати

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2543
У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального будівництва України запропонували проектні моделі нового адміністративного територіального устрою Тернопільської, Київської та Черкаської областей.

Їх на своїй сторінці у Facebook представив міністр Геннадій Зубко. За цією моделлю, на Тернопільщині має бути чотири об’єднані райони – Тернопільський, Бережанський, Кременецький і Чортківський. Планують 47 ОТГ – 18 міських, 13 селищних, 16 сільських.

Не оминули увагою столичні чиновники і Борщівський район. Зокрема, за пропозицією міністерства, в межах Борщівського району з існуючих п'яти об'єднаних територіальних громад діючими може залишитись тільки три: Борщівська, Мельнице-Подільська та Скала-Подільська ОТГ.

Діючим проектом передбачена ліквідація Озерянської та Більче-Золотецької ОТГ, які є найменшими громадами за кількістю населення та площею. Якщо запропонований проект буде підтримано представниками нової влади, вказані громади ліквідують і об’єднають з іншими ОТГ.

Загалом в Тернопільській області планують ліквідувати майже 10 ОТГ.

Громади, назви яких виділено червоним, не передбачені в проекті та будуть ліквідовані шляхом об'єднання з іншими ОТГ.

(клікнути на зображення, щоб збільшити)


Переглядів: 2543


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: