Головна » 2017 » Листопад » 15 » Екс-регіонал з Борщівщини працював у держлісгоспі й паралельно займався бізнесом

Екс-регіонал з Борщівщини працював у держлісгоспі й паралельно займався бізнесом

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2283
Судовий розгляд справи щодо поновлення на роботі Валентина Антонійчука у Олевському лісгоспі завершується. Він і далі хоче поновитися на посаді заступника директора.

Нагадаємо, що у Борщівському районному суді у серпні 2017 року розпочався судовий розгляд позовної скарги Валентина Антонійчука щодо його поновлення на посаді заступника директора у ДП «Олевське лісове господарство», що у Житомирській області. Валентин Антонійчук – колишній депутат від Партії регіонів у Борщівській районній раді (2010-2015 рр.). Він зареєстрований у селі Горошова Борщівського району. Саме через це місцевий суд і розглядає судовий спір у Борщові.

На думку Антонійчука, його звільнили незаконно, через що він і звернувся до суду.

Натомість сторона лісгоспу заявила, що Антонійчука було звільнено у червні 2017 року після нанесення ним збитків держпідприємству на суму більше 700 тисяч гривень через невиконання службових зобов’язань, передбачених посадовою інструкцією. Спочатку директор лісгоспу Олександр Бондарчук виніс Антонійчуку догану по факту бездіяльності, адже лісові масиви масово піддалися пожежам, про що Антонійчук не доповів керівництву та не вчинив ніяких дій для усунення наслідків. Згодом останній був звільнений публічно на зборах профспілки держпідприємства через причину не повідомлення про незаконні рубки на території лісгоспу.

На думку ж Антонійчука, його звільнили неправомірно, бо він, мовляв, був саме у день звільнення на лікарняному та взагалі ніяких документів про звільнення не отримував і відповідно не був про це повідомлений. Мовляв, документи надійшли йому лише за кілька днів до судового засідання.

Адвокат лісгоспу Любов Карпюк надала довідки суду про те, що на момент звільнення Антонійчук ще не був на лікарняному. Він поїхав до лікарів уже після звільнення. Факт звільнення були готові засвідчити 11 свідків. Втім, суддя Павло Чир відмовив у допиті свідків, вважаючи таку інформацію несуттєвою.

На судовому засіданні виявилося також, що Валентин Антонійчук не відповідає займаній посаді, адже не має відповідної профільної та післядипломної освіти та стажу роботи. Останній отримав ступінь бакалавра в лісовій галузі лише влітку цього року. Натомість, аби посідати посаду заступника начальника з охорони та захисту лісу претендент повинен мати повну вищу освіту відповідного напрямку підготовки (магістр, спеціаліст), післядипломну освіту в галузі управління, стаж роботи за професіями керівника нижчого рівня: для магістра – не менше 2 років, спеціаліста – 3 роки.

Коли Любов Карпюк задала запитання щодо певних зон його відповідальності на посаді заступника директора, він не міг на це відповісти. Більше того, Антонійчук сам сказав у суді, що не виконував свої функції, передбачені посадовою інструкцією, а давав розпорядження своїм підлеглим їх виконувати.

Як стало відомо адвокатам Олевського лісгоспу, не виконання інструкції з боку Антонійчука – не найбільше його порушення під час роботи на держпідприємстві.

«Ми виявили через публічні державні реєстри, що Валентин Антонійчук, будучи на посаді заступника директора лісгоспу, працював і працює до сьогодні керівником ТзОВ «Чумацький шлях», – розповідає Любов Карпюк, – Окрім цього Антонійчук числиться ліквідатором ТзОВ «Ферум-груп», яке ліквідовується згідно рішення суду ще з 2015 року».

Жодних даних про дохід з обох цих підприємств Валентин Антонійчук не задекларував перед державою, а на суді зазначив, що є безробітним.

У зв’язку із цим керівництво Олевського лісового господарства подало заяву до НАЗК та НАБУ з приводу корупційних діянь з боку позивача.

Нагадаємо також, що сам Антонійчук та його дружина Оксана Григорків мають доволі значне задеклораване майно. На дружину задекларовані два легкові автомобілі, 6 земельних ділянок і незавершене будівництво у селі Байківці під Тернополем. Сам Антонійчук теж не бідує. Декларує один легковий Мерседес, три вантажівки (спеціалізовані для вивезення деревини з лісу), будинок у майже 500 квадратів та власний офіс у Києві (більше 100 метрів квадратних). Також не так давно тернопільські ЗМІ повідомляли, що підприємству Оксани Григорків – ПП «ВІОКС-2011» – весною 2017 року виконком Тернопільської міськради віддав 2 гектари землі парку «Топільче» під облаштування спортивно-сімейного відпочинкового коплексу.

Автор – Адвокат “Волинь”

Переглядів: 2283


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: