Головна » 2021 » Березень » 20 » Експерти визначили найбагатші та найбідніші громади Борщівщини

Експерти визначили найбагатші та найбідніші громади Борщівщини

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2741
Експерти ULEAD Тернопільського регіонального офісу провели аналіз доходів загального фонду територіальних громад Тернопільщини за січень-лютий 2021 р. та зрівняли з аналогічними показниками річної давнини.

За словами радника Тернопільського РО Сергій Триюда, найкращу позитивну динаміку, зокрема найбільший відносний приріст в Тернопільській області показала громада з Борщівщини - Іване-Пустенська територіальна громада.

Якщо середній показник зростання доходів по області становить 105%, то в Іване-Пустенській ТГ цей показник становить майже фантастичні 220%.

Непогані результати продемонструвала і Скала-Подільська ТГ, якій вдалося досягти показника в 107 %.

Мельнице-Подільська ТГ продемонструвала 1% зростання в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Не вдалось "дотягти" до минулорічних показників двом громадам з Борщівщини: Більче-Золотецькій (97%) та Борщівській (95%).

Що ж стосується доходів на одного мешканця громади, то найбагатшими можна вважати мешканців Іване-Пустенської ТГ. На одного мешканця доходи в цій громаді становлять 549 гривень. Не набагато відстала від фаворита і Скала-Подільська громада, де доходи на одного мешканця становлять 526 грн.

"Середнячком" за показниками доходів на одного мешканця можна сміливо назвати Борщівську ТГ, де доходи на 1 особу становлять 461 гривень.

В сусідній Більче-Золотецькій громаді цей показник становить 413 грн.

А от найбіднішими в області за цим показником можна вважати мешканців Мельнице-Подільської ТГ, в якій дохід на одну особу становить лишень 231 гривень, що вдвічі менше, ніж у сусідній Іване-Пустенській громаді. За цим уніфікованим показником Мельнице-Подільська територіальна громада посіла передостаннє місце в обласному рейтингу.

(клікнути на зображення, щоб збільшити)










Переглядів: 2741


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: