Головна » 2020 » Березень » 9 » Фермери Борщівщини зібрались у душевній атмосфері, щоб обговорити існуючі виклики та відпочити перед майбутнім сезоном робіт

Фермери Борщівщини зібрались у душевній атмосфері, щоб обговорити існуючі виклики та відпочити перед майбутнім сезоном робіт

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2486
Весна і земля – ці поняття взаємопов'язані. Прихід весни завжди знаменує оновлення, зміни і віру у краще. Пробуджується природа, поле кличе селянина до роботи. Фермери з Борщівського району зібралися учора на святкове зібрання, яке було одночасно і продуктивним у плані обміну досвідом, отримання нової інформації у правовому законодавстві, і по-домашньому щирим.

Нещодавно фермери ГО "Асоціація фермерів та приватних землевласників "Земля"" доручили керівництво організацією досвідченій фахівчині аграрної галузі, громадській активістці Світлані Грис. Її заступником став наймолодший аграрій району, фермер із Озерян Ігор Рудка.

У Борщівському районі успішно діють 89 селянсько-фермерських господарств. У багатьох з них працюють цілими родинами, є навіть справжні династії фермерів.

З ініціативи Світлани Грис фермери прийшли на збори зі своїми дружинами, щоб разом відзначити жіноче свято, відпочити, відволіктися від буденних проблем.


виступає голова ГО "Асоціація фермерів та приватних землевласників "Земля"" Світлана Грис

- Весна – це також своєрідне свято для людей від землі, свято віри у завтрашній день, у те, що будемо мати і хліб і до хліба, і що сам Господь допоможе нам у цьому, - наголосила у своєму виступі Світлана Грис. - Щороку з вірою і сподіваннями наші аграрії, селяни, фермери приступають до роботи на полях, засіваючи разом із хлібом зерна надії. Ще тиждень-другий і у вас, шановні фермери, залишиться обмаль часу на дозвілля, на те, щоб побути з сім’ями. Тому ми сьогодні зібрались у цьому залі, щоб поспілкуватись і просто відпочити перед початком весняно-польових робіт. Приємно, що ви сьогодні прийшли на зустріч зі своїми дружинами – помічницями у всіх ваших справах. Дехто з вас може гордитися тим, що є послідовником династії фермерів. Не дивлячись на негаразди, які ми переживали у минулі роки і які зараз переживаємо, ви трудитеся у поті чола в полі. Честь і хвала вам, хліборобам, за невтомну працю і за те, що не полишаєте своєї справи у важкі часи війни. Вірю, що ми разом усе переживемо, що Світле Христове Воскресіння стане спасінням для усіх нас. Тому, з Божою поміччю ми подолаємо важкі часи! Від щирого серця вітаю вас і ваших дружин із початком весни. Щиро бажаю, щоб кожен із вас усе вчасно засіяв, виростив і зібрав щедрі врожаї. Звичайно, у сьогоднішніх умовах це нелегко. Але нині ми не будемо говорити про проблеми. Напередодні весни я хочу створити для вас свято. Свято душі, спілкування і обміну позитивними емоціями.



на фото: досвідчений аграрій, голова СФГ "Козаччина", що у селі Ланівцях, Ярослав Бідулька з дружиною Ганною Іванівною

Зібрання відбувалось на базі СФГ "Козаччина", яке уже багато років очолює досвідчений аграрій краю Ярослав Омелянович Бідулька. Колеги щиро привітали сивочолого старійшину ниви, якому саме цього дня виповнилося 84 роки. 60 з них Ярослав Омелянович віддав праці на землі! Отож він заслужено вважається патріархом фермерства Борщівщини.

Є чому повчитися у цього мудрого, працьовитого чоловіка. Поруч з ним - дружина, діти, онуки. Пишається він усіма, а особливо - онуком Тарасом, який продовжив справу свого дідуся і активно займається бджільництвом. Тарас доглядає за вуликами на сімейній пасіці із 12 років. Сьогодні йому 27, він має престижну роботу у Тернополі, але щовихідних спішить до батьківської садиби, де на його дбайливі руки чекають понад тридцять вуликів.

Що ж тут сказати, любов до землі передається з генами.



на фото: Світлана Грис вітає Ярослава Бідульку з Днем народження. Йому виповнилося 84 роки.

Тож цього дня вітання приймали не лише дружини фермерів, але й іменинник Ярослав Бідулька.

Привітати жінок і знаного аграрія краю прийшов настоятель місцевого храму о. Іван Сабала.

До фермерів звернулися також представники центру зайнятості та відділення Ощадбанку. Фахівці донесли до аграріїв останні новини із питань кредитування, працевлаштування працівників, ознайомили зі змінами у законодавстві.

Крім того, на зустріч були присутні журналісти телеканалу ТВ4 на чолі із ведучою авторських програм «Сільський календар» і «Погляд зблизька», заслуженою журналісткою України Галиною Мацейків, а також відома борщівська журналістка та кореспондент газети «Вільне життя» Ірина Мадзій.

Зустрілись з фермерами Борщівщини і спеціалісти в галузі догляду за посівами, які спеціально приїхали з Тернополя та Києва, щоб поспілкуватися з аграріями та ознайомити їх з новинками техніки та методами, завдяки яким можна збільшити урожайність та продуктивність.

Джерело: 7Днів
Переглядів: 2486


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: