Головна » 2016 » Жовтень » 12 » Головний коп області Олександр Богомол прокоментував розслідування трагедії в Бабинцях

Головний коп області Олександр Богомол прокоментував розслідування трагедії в Бабинцях

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2048
Трьом правоохоронцям, які брали участь у «борщівській справі», начебто «світить» кримінал, а загалом покарання за неправильні дії під час спецоперації очікує на 17 поліцейських. Саме такі чутки нині поширюються Тернопіллям.

Усе це спростував начальник Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Олександр Богомол. Більше того, він надав додаткову інформацію щодо ходу розслідування резонансної справи, що сколихнула не лише нашу область, а й усію Україну. Нагадаємо, тоді загинули двоє поліцейських, сам винуватець трагедії і його дружина.

Порушення були, але вони не стали причиною смерті поліцейських.

Висновок і матеріали службового розслідування щодо проведення спецоперації у Борщівському районі, за словами пана Богомола, уже передали до обласної прокуратури. За те, що сталося у селі Бабинці, нікого із правоохоронців до відповідальності не притягували. Висновок щодо правомірності їхніх дій чекають від прокурорів.

– За результатами проведення службового розслідування, був складений висновок і 7 вересня затверджений головою Національної поліції, – розповідає Олександр Богомол. – У ньому дійсно були вказані деякі порушення, допущені працівниками під час спецоперації.

Але ці порушення точно не стали причиною смерті поліцейських, стверджує він.

Є порушення, що потягнуло за собою поранення працівника поліції в ногу. За це може бути дисциплінарне стягнення, оскільки той чоловік уже здоровий і повернувся до роботи, продовжує поліцейський. – Висновок щодо інших порушень робитимуть у прокуратурі.

Після трагедії правоохоронці порушили ряд кримінальних справ: за фактом вбивства дружини підозрюваним, за фактом вбивства двох працівників поліції і за фактом вбивства підозрюваного. В обласній прокуратурі їх об’єднали в одне провадження, адже вони стосуються однієї події, пояснив пан Богомол.

– 7 жовтня я підписав висновок службового розслідування, яке ми проводили своїми силами, - додає Олександр Богомол.

Відому інформацію ми доповнили додатковими даними, які зібрали під час другого огляду місця події. Тоді ми виявили додаткові сліди, гільзи і кулі. Думаю, місяця через два будуть результати експертизи, тоді можна буде завершити розслідування.

Питань у цій справі – дійсно дуже багато

Особисто головний поліцейський краю вважає, що його підлеглі серйозних порушень не допустили. Він сам був на місці події, а тому робить висновки і як безпосередній свідок.

Була бойова ситуація, другий наш працівник загинув уже при мені, розповідає чоловік. Під час бойової операції кожен із нас ризикував життям. Ті 10 сантиметрів, які потрапили у поле зору вбивці і в які висунувся наш працівник, стали для нього фатальними. Він фактично помер у мене на руках…

Другий поліцейський отримав поранення із гладкоствольної мисливської рушниці кулею для полювання. Погіршило ситуацію те, що вона від плеча зрикошетила у легені і пошкодила артерію. Врешті, правоохоронець помер від втрати крові.

Працівники поліції застосували «поливний» вогонь, щоб винести пораненого із зони обстрілу. Паралельно ми здійснювали заходи, щоб не постраждали інші працівники поліції і працівники швидкої, продовжує пан Богомол. – Я теж був там у бронежилеті і касці, як і всі, хто брав участь в операції

Він визнає, що питань у цій справі – дійсно дуже багато. Отримати відповіді на них в управлінні поліції сподіваються після завершення розслідування.

Дуже складна ситуація була коли вбивця, який перебував у прибудові і приставив рушницю собі до обличчя, додає поліцейський. При нашому законодавстві, у цій ситуації поліція не мала права ані штурмувати злочинця, ані застосовувати зброю, ані робити будь-які заходи, щоб врятувати йому життя. Через це і сталася трагедія.

Джерело: Терен
Переглядів: 2048


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: