Головна » 2018 » Серпень » 5 » Готуй сани влітку: борщівські медики та їхні пацієнти зиму зустрінуть в холоді?

Готуй сани влітку: борщівські медики та їхні пацієнти зиму зустрінуть в холоді?

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 1323
Недарма говорить стара приказка: «Готуй сани влітку, а воза взимку».

Кілька днів тому за ініціативи заступника голови районної ради Андрія Русенка відбулася нарада за участю головних бухгалтерів обєднаних громад Борщівщини, головного фінансиста РДА Івана Щербанюка, начальника відділу охорони здоров'я Ігора Мамчура та керівництва Борщівської районної лікарні. Метою зустрічі було поінформувати керівництво ОТГ району про стан справ щодо заборгованості БЦРКЛ за опалення та підготовка до розгляду даного питання на нараді з керівниками ОТГ, яка відбудеться 6 серпня.

На даний час, щоб розрахуватись із підприємством, з яким укладено угоду про надання послуг з опалення приміщень БЦРКЛ необхідно майже 400 тис. грн. До кінця року потрібно відшукати ще більше мільйона гривень.

Якщо цей борг до початку опалювального сезону не буде погашено, підприємство попередило про розірвання угоди і подальша робота медичного закладу опиниться під загрозою. На превеликий жаль, керівництво об'єднаних громад не поспішає виділити в необхідному розмірі кошти на опалення лікарні.

Ще на початку року бухгалтерія БЦРКЛ, провівши відповідні розрахунки, звернулася до керівників ОТГ про виділення необхідних коштів на опалення. Але в повному розмірі кошти були виділені лише з районного бюджету та Озерянської ОТГ. Частково - з бюджету Борщівської ОТГ. Зовсім ніяких коштів не перерахувли Більче-Золотецька, Скала-Подільська та Мельнице-Подільська ОТГ.

При цьому самі медики обурюються, що до них кожного дня звертаються люди з різних об'єднаних громад, їм доводиться лікувати та ставити на ноги усіх, хто цього потребує, але цього, схоже, абсолютно не хочуть помічати деякі можновладці та керівники, які навідріз відмовляються брати на себе відповідальність за функціонування медичного закладу, в якому обстежуються та лікуються їхні ж люди.

За словами одного з лікарів, сьогодні ситуація в медичній галузі і без того дуже складна і малозрозуміла, при цьому окремі керівники роблять вигляд, що їх проблема Борщівської комунальної лікарні не стосується, хоча тут лікуються і з Скали, і з Мельниці, оперують хворих з Більча і не роблять вигляд, що це чужі люди.

Переглядів: 1323


Коментарі

0
1 Даник Михайло   [Материал]
Нардеп наш - чо' не був на тій зустрічі ? Що Ви не знаєте як він торік "файно" проголосував за "медичну реформу" ? Досі - де брали кошти, щоб розрахуватися за опалення ? Чому напряму звертаєтеся до керівництва ОТГ, якщо вони собі самі не можуть дати ради ?!  Є ж на території району ще й ВИКОНАВЧА влада !!! Хай "розрулює" цю ситуацію ! І що з того, що ОТГам - надаються більші кошти ( в сумовому виразі ), якщо вони "йдуть" як вода в пісок то на збільшення зарплат з доплатамиЮ то - на "відмивку" солідних сум (бо й до Амбарної книги щось має "капнути", вибори ж на носу ). А стільки ще й  всякого роду трансферних платежів мають ті ОТГ ? Державними коштами - як в футбол ГРАЮТЬ ! Дають, ніби, а другою рукою - відразу забирають !!! Такий приклад : на одне ОТГ дали і відразу голова виносить на сесію перед депутатами Питання _ Виділення трансферу на утримання Мельнице - Подільського будинку для перестарілих певну суму.  Скажіть : Ну що можуть ВИДІЛЯТИ з селищного бюджету депутати на якусь іншу організацію (по утриманню одиноких стариків ), якщо ті ж депутати - не можуть контролювати  ефективність та законність використання тих коштів ??? Чому облрада не направляє ті свої кошти для таких закладів ч/з  райсоцзабези ??? То ж - пряма їхня функція !!! Тай самі ОТГ того не "вичислять" скільки та з якого села ЛЮДЕЙ приймає ( обслуговує ) ЦРЛ.

Имя *:
Email *:
Код *: