Головна » 2019 » Травень » 9 » Гра престолів: боротьба за крісло керівника Борщівщини набирає обертів?

Гра престолів: боротьба за крісло керівника Борщівщини набирає обертів?

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3496
Лишень кілька днів минуло після публікації, в якій було названо прізвища ймовірних претендентів на посаду голови Борщівської райдержадміністрації, як в мережі з'явився обширний пост одного з ймовірних кандидатів - Андрія Присяжного - викривальна стаття про дерибан землі на користь депутатів та чиновників міської ради.



У своєму дописі відомий адвокат та любитель елітних автомобілів з "блатним" номерним знаком "АДВОКАТ", опублікував прізвища людей, які написали заяви на отримання земельних наділів за межами міста Борщева. Провівши біглий аналіз прізвищ, з'ясувалось, що в списку з 18 осіб є 4 учасників АТО, 10 мешканців міста Борщева, а також 4 осіб, які є або депутатами чи їх родичами, або працівниками міської ради.



Дивно, але у міській раді йому відповіли загадково оперативно і надали необхідну інформацію, хоча більшість запитів редакції "Звістки" вперто ігнорують і залишають без відповіді. Але зараз мова про інше.

В переліку людей, які написали заяви на отримання землі, фігурує прізвище Андрія Ратушняка, якого обізнані люди називають одним з ймовірних кандидатів на посаду керівника Борщівського району після інавгурації Володимира Зеленського. Інформаційну відповідь на свій запит адвокат Андрій Присяжний отримав ще 3 дні тому, судячи з чисел на бланку міської ради, але опублікувати вирішив лишень після того, як Андрія Ратушняка, лідера партії "УКРОП" в Борщівському районі, назвали фаворитом у боротьбі за високу посаду. Обізнані в політичних іграх люди припускають, що цим самим представник партії Саакашвілі хоче усунути ймовірного конкурента і понизити його рейтинг напередодні можливих виборів. Не дуже хочеться вірити у такий "збіг", але час покаже.

Доволі цікаво прокоментував цю статтю і тесть Андрія Присяжного Ярослав Пікуль, назвавши виділення землі людям, серед яких більшість є пересічними мешканцями міста, "договорняком".



Кумедність і цинізм у таких висловлюваннях полягає в тім, що в час, коли сам Ярослав Пікуль був депутатом Борщівської райради від "Партії регіонів" та очолював реєстраційну службу цілої Тернопільської області, він став фігурантом кримінального провадження і був звинувачений в отриманні більше 40 тисяч хабара. Окрім того, його прізвище неодноразово з'являлось в матеріалах, опублікованих представниками організації "Вільні Люди Тернопіль - Самооборона Майдану", які проводили моніторинг найгучніших кримінальних проваджень, пов’язаних із корупцією та хабарництвом, вчиненими владними особами в Тернопільській області.




Схоже, що люди, чиї статки для більшості звичайних громадян видаються захмарними, вирішили стати справжніми борцями проти вселенського зла та оточуючої несправедливості.

Підсумовуючи, можна сказати, що дуже приємно, коли представники громадянського суспільства активно цікавляться роботою працівників та депутатів міської ради. Але дуже не хотілося б, щоб деякі з них вправно маніпулювали свідомістю інших заради політичних балів і досягнення якихось меркантильних цілей.
Переглядів: 3496


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: