Головна » 2019 » Січень » 22 » Грандіозний рекорд встановили у День Соборності на межі Борщівського району

Грандіозний рекорд встановили у День Соборності на межі Борщівського району

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2443
У День Соборності мешканці Тернопільської та Хмельницької областей під час акції "Збруч – ріка єднання" підняли понад 3 тисячі синьо-жовтих прапорів.

Велелюдна та масштабна акція єднання вже традиційно пройшла сьогодні на межі Борщівського району (Скала-Подільська) Тернопільщини із Чемировецьким Хмельницької (село Гуків). Представники двох сусідніх областей зустрічаються на мосту через річку Збруч. Сама акція є символом єднання українців, які довгі роки були розділені цією рікою.

І хоча акцію єднання проводили у всіх районах Тернопільщини, які межують з Хмельниччиною, все ж основні урочистості відбувалися саме на межі Борщівського та Чемировецького районів.

Розпочалась акція з того, що дві величезні колони з різних сторін мосту вирушили назустріч одна одній, в одній колон люди тримали полотно синього кольору, а в іншій – жовтого. Уже на самому мості, який з'єднує дві області, з двох полотен утворили синьо-жовтий прапор.

Після цього символічного єднання учасники акції рушили однією колоною до Гукова, де біля пам’ятника головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу і був зафіксований рекорд.







Фото Сергій Коцемір
Переглядів: 2443


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: