Головна » 2020 » Березень » 18 » "Гримуча суміш": на Борщівщині знищують річку, браконєрять та вбивають екологію

"Гримуча суміш": на Борщівщині знищують річку, браконєрять та вбивають екологію

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2223
На останній сесії Скала-Подільської селищної ради місцеві депутати під тиском громадськості та активістів, яким набридло терпіти знищення річки Збруч підприємством "Сібекс", прийняли рішення зупинити проведення будь-яких робіт на дамбі до проходження вказаним суб'єктом господарської діяльності оцінки впливу на довкілля. Але, схоже, що самим бізнесменам глибоко начхати на будь-які рішення та заклики активістів.

На річці, як це чудово видно на відео місцевого активіста Ярослава Потурняка, і далі проводяться роботи, працює важка техніка. При цьому, що не менш цікаво, працівники без жодного остраху займаються браконєрством та виловлюють рибу забороненими "екранами". І це в час, коли на ріці почала нереститись щука.

"Звістці" вдалось поспілкуватись з автором відео Ярославом, який розповів, що коли на місце викликали поліцію, працівники "Сібекса" стверджували, що жодних робіт не проводили, а хто в екскаваторі взагалі не знають. Крім того, вони влаштували циркову виставу і відмовились пропустити на територію працівників поліції, мотивуючи тим, що черговий розмовляє російською мовою і його ніхто не зрозуміє. Ось так, не хочеш спілкуватись з поліцейськими, можна "перевтілитись" в іноземця.

Так і не зумівши потрапити на об'єкт, який є власністю горе-бізнесменів, правоохоронці відібрали пояснення у водія екскаватора, а також місцевого активіста та природозахисника Сергія Бондарчука.

Між іншим, на відео прекрасно видно, як не тільки працює екскаватор та виловлюють рибу забороненими знаряддями, а й забруднюють ріку паливно-мастильними матеріалами, які буквально б'ють фонтаном з пошкодженої гідравлічної системи екскаватора.

Переглядів: 2223


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: