Головна » 2021 » Березень » 24 » Громади Борщівщини за крок від "червоної" зони

Громади Борщівщини за крок від "червоної" зони

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3712
Кабінет міністрів України вніс зміни до Постанови №1236 щодо критеріїв, згідно з якими визначають рівень епідемічної небезпеки в регіонах. Також більшість повноважень щодо посилення карантинних обмежень передано органам місцевого самоврядування.
У зв’язку з цим 23 березня 2021року відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній державній адміністрації.

– Сьогодні ситуація невтішна, – каже голова комісії ТЕБ та НС Володимир Труш. – З 55 громад 39 станом на 23 березня за статистичними показниками та критеріями епідеміологічної небезпеки наближаються до «червоної» зони.

У Чортківському районі таких громад аж 18:

Гримайлівська, Копичинецька, Вікнянська, Васильковецька, Коцюбинська, Хоростківська, Гусятинська, Мельнице-Подільська, Борщівська, Більче-Золотецька, Скала-Подільська, Івано-Пустенська, Озерянська, Колиндянська, Чортківська, Білобожницька, Заводська, Нагірянська.

Звертаюся голів громад, щоб вони невідкладно скликали комісії ТЕБ та НС і посилили заходи на територіях, які входять в ту чи іншу громаду. Де є кафе, ресторани, в залежності від епідситуації закрити або обмежити термін роботи, закрити фітнес-зали та спортивні зали. Голови територіальних громад самостійно можуть визначати обмеження руху транспорту. Наша комісія рекомендує всім вищеперерахованим громадам вжити невідкладних заходів щодо посилення карантинних обмежень на території тієї чи іншої громади. Це дасть можливість зменшити кількість госпіталізованих. Дежпродспоживслужбі і Нацполіції упродовж тижня і на вихідних посилити роботу щодо виявлення порушників і дотримання карантинних норм, які передбачені постановою кабміну та рекомендацій, які будуть винесені місцевими комісіями ТЕБ та НС.
Переглядів: 3712


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: