Головна » 2019 » Грудень » 3 » «Гроші ходитимуть за школярем» або епоха бідності для більшості сільських вчителів Борщівщини?

«Гроші ходитимуть за школярем» або епоха бідності для більшості сільських вчителів Борщівщини?

18.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 988
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що зарплата вчителя має напряму залежати від кількості учнів у класі. Про це повідомляє портал "Освіта".

«Ситуацію, коли через неефективний розподіл державних субвенцій місцевою владою вчителі та лікарі не отримують заробітну плату, вважаю неприйнятною. Тому в 2020 році почне працювати принцип «гроші ходять за школярем». Це означає, що кількість учнів у школах буде враховуватися при розрахунку зарплати вчителів», — наводить слова Гончарука портал «Освіта».

Також він зазначив, що після застосування принципу «гроші ходять за школярем» не виникатимуть ситуації, коли розраховується менша ніж насправді кількість учнів, а вчитель недоотримує чесно зароблені гроші.

Як повідомляли ІА «7Днів» раніше, Гончарук заявив, що обіцяного підвищення зарплат для вчителів не буде. Також у Кабміні розповіли,що мінімальний оклад вчителя підвищать до 4 прожиткових мінімумів з 2023. Тим часом Зеленський доручив Кабміну негайно вирішити питання із затримкою зарплат вчителів і лікарів.

Думки самих вчителів розділились, але більшість з них негативно ставляться до можливих нововведень уряду. Особливо, якщо врахувати, що в сільських школах наповнюваність класів на рівні 6-8 учнів.











Переглядів: 988


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: