Головна » 2018 » Травень » 6 » Гвинтівки, вибухівку та набої вилучили у мешканця Борщівщини

Гвинтівки, вибухівку та набої вилучили у мешканця Борщівщини

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2305
Гвинтівки «Мосіна» та «Маузер», 58 набоїв, дві банки з вибуховою речовиною загальною вагою 700 грамів, предмет схожий на запал до вибухового пристрою, два штик ножі та багнет. Весь цей арсенал вилучили співробітники Борщівського відділення поліції у жителя села Гуштин. Колекціонеру небезпечних предметів 29 років.

Як розповів керівник борщівської поліції Андрій Свинарчук, оперативна інформація знайшла підтвердження під час санкціонованого обшуку. На підставі ухвали слідчого судді районного суду в помешканні 29-річного чоловіка було проведено обшук. Всі вилучені предмети візуально – часів Другої світової війни, проте у відмінному стані.

За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами розпочато кримінальне провадження.

-В ході досудового розслідування з’ясувалася ще одна важлива деталь, - каже Андрій Свинарчук.

- Стало відомо, що, принаймні, одну з гвинтівок відреставрував та зробив придатною до використання за цільовим призначенням 68-річний житель села Цигани. Пенсіонерові теж загрожує кримінальна відповідальність за статтею 263-1 ККУ – незаконно переробка чи ремонт вогнепальної зброї.

Триває досудове розслідування. Вилучену зброю відправлено на експертизу.







Переглядів: 2305


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: