Головна » 2020 » Жовтень » 11 » Ігор Лобода: "Планів багато. Об’єм роботи великий. І я зроблю все ..."

Ігор Лобода: "Планів багато. Об’єм роботи великий. І я зроблю все ..."

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2346
Пане Ігор, Вас люди уже неодноразово обирали керівником села. За цей час Вам вдалось багато зробити для того, щоб перетворити Бурдяківці на одне з найпрогресивніших сіл району. Скажіть, чи важко давались зміни?

Коли в далекому 2002 році односельчани вибрали мене сільським головою - було важко. Але я взяв за мету покращити своє село, в якому я народився і виріс. На той час село Бурдяківці було негазифіковане, неосвітлене. Не було дитячого садочку, капітального ремонту потребували будинок культури, медпункт, школа, дороги. І найголовніше, що на рахунках сільської ради взагалі не було коштів, які можна було використати для потреб села.

Ми разом із депутатським корпусом, активом села, за великої підтримки інвесторів: ПАП “Дзвін”(В.С.Градовий) та Бурдяківський спецкар’єр (В.С.Джос) наростили великий бюджет і вклали його в розвиток села. І на сьогоднішній день у селі є газ, дороги, тротуари. Окультурені сквери, стадіон, пам’ятники, кладовище. У нас прекрасний будинок культури, сучасний дитячий садочок, оснащена школа, капітально відремонтований харчоблок, спортзал, першою в Тернопільській обл. створена місцева пожежна команда. За ці роки сільська рада багато допомагала Борщівській районній лікарні, Борщівському відділу МНС, Борщівському відділенню поліції та іншим організація.

А моєю гордістю став побудований у 1988-1989 рр. сільський стадіон, який ми за останні роки зробили одним з кращих в Тернопільській області і на якому проходять найвидовищніші футбольні матчі Борщівського району.


Ви берете участь у виборчих перегонах за підтримки ВО «Свобода». Чому обрали саме націоналістичну партію?


Я - безпартійний. Але я - українець. А хто зі справжніх українців проти незалежної України, української мови, нашої багатої культури чи традицій? Ми повинні залишити процвітаючу, сильну, вільну Україну нашим дітям і внукам. Партія “Свобода” сповідує всі ці цінності. Можливо партія “Свобода” побачила в мені людину, яка знає як зробити і може зробити, людину слова і діла. І тому, коли представники партії одними з перших запропонувала іти на вибори разом з цією політичною силою, я погодився.

З якими планами на майбутнє йдете на вибори? Що хотілося б реалізувати в громаді?


Я буваю в селах Скала- Подільської громади і бачу, що в розвиток сіл і селища роками не вкладалися кошти. І тому на сьогоднішній день ми маємо розбиті дороги, занедбану інфраструктуру. Роботи багато. Потрібно покращувати матеріальні бази дитячих садочків, шкіл, будинків культури, сільських клубів, бібліотек, ФАПів, сільських амбулаторій. Необхідне утеплення і ремонт фасадів, упорядкування сміттєзвалищ. Є проблема з водовідведенням. Через відсутність очисних споруд і каналізаційних систем завдається шкода екосистемі. Ці питання є першочерговими. До кожного населеного пункту буду підходити індивідуально і разом з жителями визначати пріоритети. Планів багато. Об’єм роботи великий. І я зроблю все, щоб Скала-Подільська ОТГ була заможною громадою.

Управління селом – непроста справа. Керувати великою громадою – ще важче. Впевнені, що здатні покращити розвиток Скала-Подільської громади і зробити життя пересічного мешканця ОТГ хоч трохи кращим?

Інвестиційна привабливість буде високою, коли влада буде прозорою, чесною до інвесторів і не буде заглядати їм у кишеню. І, повірте, інвестиції будуть. А це - нові робочі місця, податки і збори.

Я маю великий досвід роботи. І впевнений, що разом з жителями громади зробимо Скала-Подільську ОТГ однією із кращих.

Переглядів: 2346


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: