Головна » 2017 » Жовтень » 5 » Інструктор борщівської автошколи, якого спіймали на хабарі, заплатить 17 тисяч штрафу

Інструктор борщівської автошколи, якого спіймали на хабарі, заплатить 17 тисяч штрафу

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3400
Інструктору автошколи, спійманому в серпні на хабарі 2800 гривень, суд дав 17 тис. штрафу. Такий вирок Чортківський районний суд виніс 27 вересня.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України «Зловживання впливом» та ухвалив призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Також суд ухвалив стягнути з нього витрати, пов'язані з проведенням експертиз в розмірі 1979,2 гривні в рахунок держави. До набрання вироком законної сили чоловік і далі перебуватиме під домашнім арештом.

Нагадаємо, працівник однієї автошколи вимагав та отримав дві тисячі вісімсот гривень в одного з учнів, пообіцявши посприяти в успішній здачі іспиту та отриманні водійського посвідчення. Співробітники управління захисту економіки, обласної прокуратури та слідчого управління Головного управління Нацполіції Тернопільщини 3 серпня спіймали правопорушника «на гарячому» і задокументували факт отримання неправомірної вигоди.

Як випливає з матеріалів суду, чоловік – 1945 року народження, пенсіонер. З 2014 року працює викладачем у підприємстві, що займається підготовкою водіїв у місті Борщів. 14 липня до нього звернулась охоча отримати водійське посвідчення з приводу здачі екзамену. Панянка розповіла викладачу, що має намір отримати посвідчення водія з категорією «В». У викладача і виник «злочинний намір на одержання неправомірної вигоди за вплив на працівників територіального сервісного центру №6145 МВС в Тернопільській області з метою сприяння в успішній здачі екзамену та отриманні посвідчення водія».

Тож далі викладач повідомив учениці про необхідність передачі йому 3000 грн. 3 серпня близько 11.00 у приміщенні територіального сервісного центру МВС в Тернопільській області в с. Угринь Чортківського району Тернопільської області викладач і отримав 2800 грн від жінки.



Джерело: 20 хвилин
Переглядів: 3400


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: