Головна » 2016 » Вересень » 29 » Історики та науковці Борщівщини вшанували пам'ять Михайла Грушевського

Історики та науковці Борщівщини вшанували пам'ять Михайла Грушевського

18.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1096
29 вересня в Україні відзначаємо грандіозну дату — 150-річчя від дня народження видатного українського історика, засновника національної історіографії, громадсько-політичного діяча Михайла Сергійовича Грушевського. Цьогоріч, на відміну від попередніх менш значущих його ювілеїв, українська влада на дивовижу мало потурбувалась про гідне пошанування того, для кого самостійність України була не лише авторською історичною розробкою, але й політичним викликом. Хоча в атмосфері тих геополітичних і гуманітарних проблем, що нависли над нашим громадянством, він мав би бути однією з найактуальніших постатей в інформаційному просторі.

Наукові читання, присвячені 150-річчю від дня народження Михайла Грушевського пройшли вчора у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці. Приємно, що активну участь в цьому заході взяли і представники Борщівщини - директор Скала-Подільського краєзнавчого музею і художник Євген Шпак та науковий співробітник Оксана Ундерко.

Зокрема, знаний митець подарував бібліотеці власноруч виконаний портрет видатного вченого, а науковий співробітник Оксана Ундерко виступила з розповіддю «Родинні сторони Михайла, Марії та Катерини Грушевських, пов’язані зі Скалою-Подільською»



Також хочеться додати, що на сторінках нещодавно створенного електронного архіву Михайла Грушевського, який покликаний акумулювати усю важливу і цікаву інформацію про видатному українському діячі, розміщено відео-розповідь Оксани Ундерко про зв'язках першого українського президента з нашим краєм.

Переглядів: 1096


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: