Головна » 2018 » Березень » 15 » Як депутати грабують мешканців Борщева, або сесія змови

Як депутати грабують мешканців Борщева, або сесія змови

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 6
Переглядів: 3465
Борщів бачив різних депутатів: які домовляються, грають ролі прекрасних і чесних, справедливих і опозиціонерів. Але Борщів до цього ніколи не бачив настільки майстерних акторів, для яких політика перетворилась у життя, а звичайні люди стали лишень глядачами і поціновувачами таланту тих, хто клявся представляти їхні інтереси у міській раді.

Ми звикли, що нас мають за дурнів у стінах Верховної Ради, що перед нами розігрують "багатоходівки" народні депутати і міністри, навіть не уявляючи, що справжні словоблуди і корифеї акторської гри ходять поруч.

Сьогодні, під час сесії міської ради відбулось щось, що нагадувало театр абсурду. При цьому представники громади з усіх сил намагались робити вигляд, що вони справді дбають про звичайних людей.

Так от, для тих, хто гадає, що вони орієнтуються в політиці, після цієї статті може настати гірке розчарування.

На 14 березня представники "Самопомочі" вирішили скликати позачергову сесію міської ради, ніби то, для того, щоб засудити дії поліцейських під час розгону протестувальників під Верховною Радою. Нагадаємо, що з моменту побиття протестувальників минуло 2 тижні і суспільство уже встигло, мабуть, змирись з самим фактом придушення протестних настроїв.

Але, коли розпочалась сесія міської ради, виявилось, що усе це тільки фікція і ті, хто прикривається опозиційними гаслами і величає себе справжніми патріотами, вміло і вправно лавірують для досягнення зовсім інших цілей. А ті, хто найбільше кричать у захист прав і свобод, роблять усе це для власної вигоди.

Насправді, більшості депутатів було глибоко начхати на політичні питання і звернення до Президента чи Верховної Ради. Склалось враження, що вони прийшли зовсім не для цього. Усе стало зрозуміло за якихось десять хвилин, коли почався розгляд питання про порядок здійснення допорогових закупівель у Борщівській міській раді, а саме збільшення суми допорогових закупівель з 50 тис.грн до 199 тис. грн.

Депутат міської ради і колишній мер Борщева Роман Сельський та його однопартієць і одночасно лідер борщівської "Батьківщини" Орест Ярема, схоже на те, стали головними затійниками та апологетами ідеї збільшення допорогових закупівель.

А це означає, що тепер усі закупівлі безконтрольно, а точніше під контролем мера Івана Кобилянського і його партійного шефа Ореста Яреми, будуть проводитись без будь-якого сторонього нагляду і поза системою ProZorro, яка покликана унеможливити розкрадання бюджетних коштів.

Тобто, якщо раніше усі закупівлі Борщівської міської ради більше 50 тис.грн потрібно було висвітлювати і проводити через конкурси та систему ProZorro, то сьогодні депутати вирішили, що можна підняти планку до 200 тис. грн. Для чого усе це потрібно? А для того, щоб мільйони бюджетних коштів, а це наші з вами податки, зарплатня та пенсії, могли "освоїти" люди з близького оточення самого мера Івана Кобилянського та депутатів міської ради.

Цікаво, що найбільш обговорюваним виявилось саме питання збільшення допорогових закупівель в 4 рази, що взагалі протирічить усі нормам моралі та антикорупційним вимогам. На рахунок цієї пропозиції було чимало заперечень та зауважень, але голосування розклало усе по своїх місцях.

Виявилось, що ті, хто ще кілька хвилин тому так гучно виступали "проти", кардинально змінили думку і в одну прекрасну мить підтримали ідею "пограбунку" борщів'ян та мешканців сіл громади. Чому, запитаєте ви? А тому, що тепер система ProZorro, яка дає змогу економити мільйони гривень, фактично не буде використовуватись чиновниками міськради, а усі закупівлі будуть здійснюватись в ручному режимі.

Зокрема, лідер "радикалів" Уляна Пасічник, яка здійняла галас через порушення процедури, згодом тихенько і дуже слухняно голосувала "ЗА", мабуть, розуміючи, що і комусь з її однопартійців перепаде ласий шмат бюджетного пирога. Так само дивною виявилась позиція лідера "Народного контролю" Володимира Олійника, який обурювався дією працівників міської ради, але спокійно віддав свій голос за це безпрецендентне рішення.



Ось так, прикриваючись побитими АТОвцями та покаліченими мітингувальниками, лідери борщівської "Самопомочі" скликали позачергову сесію депутатів, а їхні партійні вожді з "Батьківщини" змусили підконтрольних депутатів проголосувати за черговий грабунок громади.

Кому і скільки грошей перепаде з наших з вами гаманців "Звістка" повідає згодом...

Переглядів: 3465


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: