Головна » 2016 » Серпень » 30 » Яка доля чекає на Борщівський цукровий завод?

Яка доля чекає на Борщівський цукровий завод?

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1415
На останній сесії Борщівської міської ради, на якій був присутній народний депутат Олег Барна, депутат від фракції "Батьківщина" Марія Котик вирішила поцікавитись у народного обранця його позицією стосовно ситуації довкола заводу, який в свій час забезпечував роботою майже 800 мешканців краю, а зараз знаходиться на межі фізичного знищення.

Ні для кого не таємниця, що в той самий час, коли планується запуск цукрових заводів в Хоросткові та ряді інших регіонів області, Борщівський цукровий завод став ледь не складом запчастин, куди приїздять працівники інших підприємств, щоб "вирізати щось корисне". Цим самим, фактично, завод безповоротно знищується, а обладняння - вивозиться на інші підприємства, які будуть щасливо та успішно працювати.

Вислухавши запитання депутата Котик, нардеп Барна не став обіцяти золоті гори, чудово розуміючи, що питання дуже неоднозначне і тут замішані гроші великих олігархів та бізнесменів, які точно постаралися і продовжують старатися, щоб з юридичної сторони усе виглядало ідеально. І в цьому він справді правий, як би не було гірко визнавати. Барна порадив присутнім депутатам та людям об'єднуватись для боротьби за завод, проводити акції, які в майбутньому дали б можливість заводу працювати, при цьому попереджуючи будь-які спроби демонтажу обладнання.

А це значить, що доля заводу тепер тільки в руках звичайних людей та громадських активістів, які незважаючи на перешкоди та бажання власників уникнути відповідальності за знищене підприємство, продовжують боротись. Шансів, звісна річ, у них мало, але примарна надія все ж існує...
Переглядів: 1415


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: