Головна » 2018 » Квітень » 2 » Юні шахісти з Борщівщини підкорюють чемпіонські вершини

Юні шахісти з Борщівщини підкорюють чемпіонські вершини

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1184
Вподовж 23-25 березня 2018 року в Тернополі в шаховому клубі «Гамбіт» проходили фінальні змагання чемпіонату Тернопільської області з шахів серед юнаків та дівчат до 8 та 10 років.

Борщівщину представляли 4 юних шахісти: Дякун Тарас - учень 2 класу Борщівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, Скорохід Діана - учениця 2 класу Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів №3-гімназія ім.Р.Андріяшика», Сакундяк Дмитро та Сакундяк Максим – учні 1 та 4 класів Лановецької ЗОШ І-ІІ ступенів. Участь у чемпіонаті взяли найсильніші - переможці районних змагань з обласного та районних центрів. У молодшій віковій категорії їх було 21, у старшій – 24. Змагання відбувались за швейцарською системою у 9 турів (по 3 партії щодня), тож усі три дні були насичені надзвичайно складними іграми з сильними суперниками, які давно вже досягли 3-го та 2-го розрядів. Незважаючи на це, наші гравці впродовж усього чемпіонату демонстрували хорошу гру та, граючи здебільшого на перших шахівницях, займали щоразу лідируючі позиції у турнірній таблиці.

Фінал виявився вражаючим – наші юні шахісти привезли додому повний комплект нагород. Так, Скорохід Діана виборола І місце та стала чемпіонкою області серед дівчат до 8 років. Призерами серед юнаків до 8 років стали Дякун Тарас (ІІ місце) та Сакундяк Дмитро (ІІІ місце). У категорії до 10 років Сакундяк Максим зайняв 9 місце. Крім того, усі наші шахісти на чемпіонаті області виконали норму 3 спортивного розряду!

Досягнення такого рівня переконливо свідчать про стрімкий та впевнений розвиток шахового спорту на Борщівщині. І в цьому велика заслуга досвідченого тренера – Ігора Багрія, який, до речі, був разом зі своїми вихованцями на даних змаганнях, підтримував, давав цінні поради і щиро вболівав за кожного з них, адже усі переможці та призери – це його учні, яких саме він навчив не лише добре думати і впевнено грати, але й достойно сприймати як перемоги, так і поразки.

"Цей успіх став можливий завдяки розробці і прийняттю районною радою свого часу "Програми розвитку шахового спорту на Борщівщині" та її постійній підтримці. Зокрема, недавно, завдяки коштам, виділеним районною радою на розвиток шахів було придбано шахові годинники. Реальна, а не декларативна програма з мінімальним бюджетним наповненням, котра передбачає витрату коштів на конкретні заходи, які здійснюються за участі активістів Борщівського шахового клубу "Королівська фортеця", зокрема Ігора Багрія та Віталія Ковча, як бачимо, дає чудовий результат!", - написав Андрій Русенко.





Переглядів: 1184


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: