Головна » 2017 » Березень » 8 » Керівництво Скала-Подільської громади покриває знищення Збруча?

Керівництво Скала-Подільської громади покриває знищення Збруча?

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 4
Переглядів: 2750
Не минуло й кількох днів після того, як активісти Борщівщини анонсували проведення акції з "очищення" річки Збруч від греблі, як місцеві чиновники та посадовці за підтримки власників дива інженерної думки взялись за наведення порядку на підконтрольній їм території, сподіваючись випередити дії людей, яким набридло миритись з свавіллям сильних світу цього і знищенням природи.

За словами активіста Сергія Бондарчука, який не перший рік бореться за збереження ріки, він сам став свідком того, як співробітники фірми ТзОВ "Сібекс" після розголосу про проведення акції 11 березня взялись важкою технікою укріплювати перегородження річки, щоб ускладнити будь-які роботи з її демонтажу. На місце відразу була викликана поліція, співробітники якої задокументували факт незаконного втручання у природні процеси.

Заметушились і представники місцевої влади, які за словами активіста, буквально за кілька годин зуміли зібрати комісію, до складу якої увійшли голова Скала-Подільської громади Віктор Мирончук, голова Борщівської РДА та двоє депутатів ОТГ Олександр Ющишин і Ірина Баландюк, а також керівник ТзОВ “Сібекс” В’ячеслав Томчишен. Ще за кілька годин члени комісії вивчили усі документи і винесли свій вердик - усе законно і ніяких порушень не виявлено.

Саме цей висновок і викликав обурення у представників громадськості, які шоковані тим, що голова громади, який за майже 2,5 року своєї діяльності не зумів жодного разу поставити на голосування питання перегородження річки, ось так невимушено і легко "розрулив" болюче для місцевих мешканців питання, фактично узаконивши перегородження Збруча.

Нам вдалось поспілкуватись з Сергієм Бондарчуком, який розповів, що місцеві посадовці ігнорували будь-які звернення і заяви громадян стосовно незаконного перегородження р.Збруч ще від 11 березня 2014 року. А тут, 6 березня, раптом швиденько створили якусь малозрозумілу комісію, в яку навіть не спромоглись запросити активістів та мешканців Скали-Подільської, щоб за 2 години прийняти рішення. А вже на самій сесії активістів просто поставили перед фактом, що жодних зауважень до власників міні-ГЕС немає.

Ледь не єдиним обранцем громади, який висловився категорично проти висновків комісії, був Олександр Дубчак, який не перший рік веде війну за збереження річки. Більшість присутніх депутатів вирішили самоусунутись від проблеми громади, а деяким навіть вистачило сміливості переконувати, що будь-які акції громадян незаконні.

В той самий час активіст заявив, що акція відбудеться за будь-яких обставин і відступати від намічених цілей вони не збираються.







Переглядів: 2750


Коментарі

0
4 ВІктор   [Материал]
Чому ж ви, пане Олеже, вирішили що Ярослав - це Мирончук? Навіщо ж мені підписуватись чужим іменем?
Як правило , я ніколи не роблю дописів на сайтах, хіба що на спортивних... Для чого писати дописи? Для підняття рейтингу ресурсу? Не в моїх це правилах (особливо коли цей ресурс виявляється "жовтим") Стосовно образи на "Звістку" відповім- ні, я не ображений , я взагалі ні на кого не ображаюся, лише роблю висновки...
А тепер про статтю:
1. Все, що тут написано, повна нісенітниця (хіба що крім другого абзацу, не знаю не перевіряв)
2. Якщо брехня опублікована через непрофесійність чи невміння перевірити факти, то це одне, а якщо свідомо щоб зліпити сенсацію , тоді це огидно.
3. Уявіть ситуацію: Мирончук створює комісію,включає туди голову адміністрації, двох депутатів та власника об"єкту спору... сміх та й годі.
4. Чи не спадало вам на думку взнати до яких земель належить русло Збруча? Чи це комунальні землі чи може державні?
5. Чи відомо вам про звернення в екологічну інспекцію від селищного голови Мирончука В.П. щодо перевірки фактів законності дій "Сібекса" яке було ще в 2016 році?
6. Як ,на вашу думку, має діяти селищна рада чи в межах закону , чи приймати будь-яке рішення навіть не в межах своїх повноважень?
7. Не намагайтесь втягнути в суперечки депутатський корпус Скала-Подільської селищної ради, не обливайте їх брудом- в них багато відповідальної роботи для розвитку громади.
І на останок. Поважаю ініціативних людей, які мають свою позицію,здатні доводити правоту та "тримати удар". Тому пишіть, критикуйте, викривайте - тільки так ми збудуємо сильну державу... А стосовно Скали- Подільської... Ну, не перевірили факти,поспішили, з ким не буває...
Здоров" я вам , мудрості та успіхів вашому часопису. Залишаюсь,не дивлячись ні на що, вашим читачем.
З повагою Віктор Мирончук.

0
3 Марія   [Материал]
Ярослав, то опишіть, шоб і прості люди знали бо дуже нетерпиться , а ви взяли і белькнули і зникли!!!

0
2 ОЛЕГ   [Материал]
Шановна редакція, певно на вас дуже сильно образився голова Мирончук і тому більше вам не віритть...пробачте йому.

0
1 Ярослав   [Материал]
Давно читаю "Звістку" і ніколи не думав, що Ви настільки "жовті"!!! Перед тим як робити публікацію потрібно знати хоча б трішечки правдивої інформації про подію яку "описуєте"!!!

Имя *:
Email *:
Код *: