Головна » 2020 » Березень » 14 » Керівникам Борщівської громади начхати на безпеку людей?

Керівникам Борщівської громади начхати на безпеку людей?

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3317
Забезпечення громадської безпеки, як стану захищеності інтересів людини від негативного впливу надзвичайних подій, зокрема пожеж є одним із завдань органів місцевої влади.

"Разом із цим на території Борщівського району в чотирьох об’єднаних територіальних громадах (ОТГ) місцеві пожежні команди (МПК) створено та функціонують окрім Борщівської ОТГ. При виїзді працівників 8-ї ДПРЧ на дану пожежу, яка тривала усю ніч та враховуючи відстань у 48 км. у разі виникнення пожежі на території Борщівської ОТГ реагування пожежно-рятувального підрозділу зайняло би певний час до прибуття до місця виникнення надзвичайної ситуації. Беручи з цього є необхідність у створені та функціонуванні місцевої пожежної команди на території Борщівської ОТГ з метою швидкого реагування на пожежі, надання допомоги у ліквідації НС, зменшення ризику загибелі та травматизму людей на пожежах. Та керівництво Борщівської ОТГ саботує рішення сесії депутатського корпусу стосовно функціонування пожежної команди на території Борщівської громади",- йдеться у дописі на сторінці Борщівського РВ ДСНС.

"Звістці" вдалось поспілкуватись з керівником Борщівського РВ ДСНС Тарасом Рогозою, який розповів, що ще у 2017 році рішенням сесії міської ради Борщівської ОТГ було вирішено створити місцеву пожежну команду. Депутати міської ради тоді проголосували всупереч думці мера Івана Кобилянського та другої людини у владній вертикалі міської ради - Володимира Чугаєвського. Відкрито проти створення МПК висловився саме секретар міськради. Сам міський голова Іван Кобилянський формально підтримує цю ідею, але фактично жодних реальних кроків для реєстрації команди та запуску процесу не здійснено з 2017 року.

Тобто підступно, всупереч рішенню сесії. Схоже, що і меру Івану Кобилянському, і секретарю ради Володимиру Чугаєвському байдуже, чи будуть містяни та жителі Борщівської громади у безпеці. Одночасно з цим Тарас Рогоза наполягає, що громаді потрібна місцева пожежна команда.

"У нас на чергуванні тільки одна машина і та всю ніч гасить хату у Вигоді. Хто в цей час буде гасити будинки в Борщеві? Питання риторичне. Певно тільки трагедії вчать наших керівників. Але, на жаль, можуть постраждати невинні люди.",- додав на завершення Тарас Рогоза.

Дійсно, якщо уявити собі ситуацію, що десь на околицях Борщівського району виникла пожежа і рятувальники з Борщівського районного відділення, які відповідальні за цілий район, змушені відправитись на ліквідацію за 40-50 кілометрів, при цьому кілька годин проведуть на пожежі, рятуючи людей та майно, Борщівська об'єднана громада, яка єдиною серед 5 об'єднаних громад району не створила власної місцевої пожежної команди, фактично залишиться беззахисною перед ймовірними пожежами та іншими надзвичайними ситуаціями.
Переглядів: 3317


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: