Головна » 2021 » Грудень » 15 » Керівникам лікарень Борщівщини суттєво уріжуть зарплату?

Керівникам лікарень Борщівщини суттєво уріжуть зарплату?

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1618
Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою оклад керівника не може перевищувати середню зарплату працівників медзакладу більш як на 60%. Відповідну постанову уряд ухвалив у середу під час засідання. Вона набуває чинності з 1 січня 2022 року.

Для керівників медичних закладів Борщівщини це означає лишень одне - різке зниження заробітніх плат генеральних директорів установ.

Такий висновок напрошується, якщо переглянути декларації керівників медичних закладів нашого краю за минулий рік. Найбільше за 2020 рік заробив генеральний директор КНП Більче-Золотецька обласна лікарня реабілітації імені В.Г.Вершигори Любомир Сеноверський - 563 тис грн. Дещо менше отримав на своїй посаді директор КНП Борщівська міська лікарня Віталій Гладкий - 447. Найменшими заробітками може похвалитись перед своїми підлеглими керівник КНП Мельнице-Подільської селищної лікарні Іван Невістюк, який у минулому році отримав лишень 171 тисячу зарплатні.

Зважаючи на ці цифри, можна зробити припущення, що найбільше постраждає матеріальне становище керівників перших двох медичних закладів.

Поспілкувавшись з окремими медиками, які на сьогоднішній день працюють в Борщівській міській лікарні, редакції "Звістки" вдалось дізнатись, що зарплата лікарів коливається в межах від 8 до 14 тис грн на місяць. Ще менше заробляють медсестри та молодші медичні працівники. Зважаючи на те, що постанова уряду передбачає, що керівник закладу зможе отримувати не більше 160% від середньої зарплатні в лікарні, можна зробити припущення, що статки окремих керівників знизяться удвічі.

Повертаючись, до виступу міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, стає зрозуміло, що тепер керівники закладів охорони здоров’я будуть мотивовані вживати заходів для підвищення заробітної плати своїм працівникам, інакше самі отримуватимуть мізер.
Переглядів: 1618


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: