Головна » 2021 » Лютий » 15 » Керівники громад Борщівщини повернули мільйони державних коштів, виділених на зарплату освітянам

Керівники громад Борщівщини повернули мільйони державних коштів, виділених на зарплату освітянам

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2639
Керівники громад та відділів освіти Борщівського району не зуміли освоїти мільйони державних коштів, виділених з бюджету.

За підсумками 2020 року, районні відділи освіти та відділи освіти громад Борщівщини не змогли освоїти понад 7,2 млн. грн. Про це йдеться у звіті освітян.

Тепер ці кошти повернутися до державного бюджету, а керівникам освіти доведеться пояснити, чому не освоїли кошти.

– Дуже прикро, коли певні райони вимагали кошти з обласного бюджету, бо є потреба, а на сьогодні залишки більше 1,5 млн.гривень, зазначила начальниця управління освіти ТОДА Ольга Хома.

Якщо проаналізувати вказану інформацію, то найбільшими аутсайдерами в освоєнні бюджетних коштів стала Мельнице-Подільська громада (5,36 млн. грн) та Більче-Золотецька ОТГ (1,35 млн. грн). Борщівська ОТГ, яка є найбільшою громадою району, не змогла своїти 474 тис.грн.

Найменше довелось повернути коштів до державного бюджету освітянам Озерянської ОТГ (20,8 тис.грн) та Скала-Подільської ОТГ (29,4 тис.грн).

При чому, як зазначає очільниця обласної освіти, гроші педагогам виплачено в повному обсязі. Це залишки, які склались на місцях.

Варто зауважити, що освітня субвенція спрямовується на оплату праці тільки педагогічних працівників.

клікнути на зображення, щоб збільшити


Переглядів: 2639


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: