Головна » 2021 » Березень » 29 » Хакер з Тернопільщини обікрав фінустанови 11 країн світу, завдавши збитків на десятки мільйонів доларів

Хакер з Тернопільщини обікрав фінустанови 11 країн світу, завдавши збитків на десятки мільйонів доларів

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1380
Український хакер, який розробив один із найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінустанови, завдав збитків на десятки мільйонів доларів.

Хакера викрили працівники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції в ході міжнародної спецоперації з правоохоронцями Сполучених Штатів Америки та Австралії у лютому поточного року.

За даними Нацполіції, 39-річний житель Тернопільщини підозрюється у розробці фішингового пакету і спеціальної адміністративної панелі до нього, які були націлені на вебресурси понад сотні банківських установ та їх клієнтів у країнах Європи та Австралії.

Адмінпанель дозволяла контролювати облікові записи користувачів, які зареєструвалися на скомпрометованих ресурсах та вводили свої платіжні дані. Надалі ці дані використовували хакерські угруповання у власних цілях.

За результатами експертиз виявлено сотні різноманітних шкідливих програмних продуктів, які демонстрував та продавав фігурант у власному інтернет-магазині у Darknet. Збитки від протиправної діяльності сягають десятків мільйонів доларів.
Переглядів: 1380


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: