Головна » 2019 » Липень » 23 » Коли борщівські політики перестануть маніпулювати медиками та проблемами Борщівської ЦРКЛ?

Коли борщівські політики перестануть маніпулювати медиками та проблемами Борщівської ЦРКЛ?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 2762
Епопея зі зміною керівництва Борщівської ЦРКЛ тягнеться уже який рік: одного звільнили, іншого призначили, згодом судові позови і все по колу. Лікарня, в якій працюють сотні медичних працівників з усього району і куди йдуть за допомогою тисячі мешканців краю, видається, ніколи не буде працювати в нормальному режимі, доки її не очолить людина, яка немає жодного відношення до політичних партій і у якої немає багатих і майже всесильних покровителів, впливових родичів та друзів, котрі готові на все, щоб тільки домогтись свого, переступаючи через людські принципи.

І якщо політична система в країні змінилась, у нас новий президент та майже новий парламент, то на місцях усе залишилось таким самим прогнилим. Підтвердженням цього стала остання сесія Борщівської районної ради, яка відбулась минулого тижня і стала багатою на гучні заяви, образи та звинувачення. А почалось усе з того, що відразу кілька фракцій районної ради відмовились підтримати рішення про призначення на посаду тимчасово виконуючого обов'язки головного лікаря Борщівської ЦРКЛ Віталія Гладкого, який доводиться племінником одного з найбагатших та найвпливовіших підприємців Борщівщини Богдана Федорчука.

Як розповіли "Звістці" деякі депутати, особисто лідер місцевої "Батьківщини" Орест Ярема і його близький приятель по сесійній залі та лідер "Радикальної партії Олега Ляшка" Іван Чепесюк, могли педалювати це питання не стільки тому, що вболівають за борщівську лікарню та людей, які в ній працюють, а тому, що мають перед майже всесильним на теренах району Богданом Федорчуком певні фінансові зобов'язання. Як інакше можна пояснити, чому лідери двох фракцій провели настільки велику роботу, щоб у розпал періоду відпусток зібрати значний кворум та зацікавити підконтрольних депутатів у голосуванні.

До слова, діючий головний лікар Олег Прокопович, як вказано на сайті ЦВК, є членом політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" і саме його призначення на цю посаду свого часу лобіював Орест Ярема.

Повертаючись до голосування, відзначимо, що рішення про призначення тимчасово виконуючого обов'язки Віталія Гладкого не підтримали депутати від партій "Свобода", "Громадянська позиція" та "Народний контроль". Деякі з них згодом відверто зізнались, що не хочуть бути учасниками таємних домовленостей і виступають виключно за проведення відкритих конкурсів на такі високі посади.

Апофеозом сесії став спітч багаторічного керівника партії Юлії Тимошенко Ореста Яреми.

"Хтось зробив роботу, а ви граєте в політику? Це питання я хочу зав’язати з головою районної ради! Призначити пані Людмилу (Людмила Юзьків,-ред.), яка обіцяла бути сьогодні на сесії і підтримати дане рішення. Її нема...Так! Ми їм стягнули сьогодні сесію. Вони би хрин провели цю сесію, якби ми їм не стягнули.",- кричав у запалі Орест Ярема.

Ось так, виявляється, лідер "Батьківщини" провів перемовини майже з усіма, навіть вмовляв уже звільнену з посади голови Борщівської РДА Людмилу Юзьків, якій пообіцяв підтримку у питанні призначення її на іншу високу посаду. І тут виникає питання, невже на публіці представники партій-конкурентів сваряться і критикують один одного, а згодом ведуть таємні перемовини і навіть обіцяють один одному золоті гори? І чи не тому, мільйони українців вказали вчорашнім політикам на двері?

До честі самої Людмили Юзьків та інших депутатів, вони відмовились брати участь у цьому театрі абсурду і не забажали бути пішаками у чужій грі, за яку хтось, можливо, може отримати чималі кошти в іноземній валюті.

А на завершення хочеться сказати, що такий поспіх у призначенні нового керівника, нехай і тимчасового, може бути пов'язаний зі ще однією подією. Уже ні для кого не є таємницею, що невдовзі Борщівська ЦРКЛ може отримати з державного бюджету майже 8 мільйонів гривень на проведення ремонту. Чи не задля розподілу такої колосальної суми стараються деякі народні обранці, які впродовж довгих років вправно маніпулюють людьми? Адже маючи свого керівника, можна впливати на цілий ряд процесів та розподіл коштів, про що не з слів знають ті, хто довгі роки солодко співає про справедливість і честь.
Переглядів: 2762


Коментарі

0
1 Петро   [Материал]
Через таких Ярем і чепесюків в нас і перемагають всілякі зеленські, бо людей вже дістали їх дибільні ігри

Имя *:
Email *:
Код *: