Головна » 2018 » Листопад » 2 » Колишні друзі борщівського мера Івана Кобилянського готові на все, щоб його знищити?

Колишні друзі борщівського мера Івана Кобилянського готові на все, щоб його знищити?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1860
За цей тиждень депутати Борщівської міської ради двічі зустрічались в сесійній залі, щоб вирішити найважливіші питання життєдіяльності громади. Але, не тільки господарські питання хвилюють народних обранців та тіньових управлінців, які схвильовано спостерігають за останніми баталіями, а й більш важливі для них особисто - політичні та кадрові.

Чому саме кадрові? А тому, що обмеживши Івана Кобилянського та позбавивши його кількох вірних зброєносців-заступників, які готові вірою та правдою служити шефу, опоненти мера можуть завдати серйозного удару по самій владній інституції та репутації голови. Але, якщо раніше єдиними реальними опонентами мера були місцеві "свободівці", завдяки ініціативі та впертості яких були обмежені повноваження Івана Кобилянського кілька місяців тому, то сьогодні міського голову до істерики доводять ще й його учорашні друзі та однопартійці, які відверто заявляють, що готові на все, щоб ледь не знищити голову громади, котрий перестав бути слухняним пажем і відмовився прислухатись до абсурдних порад свого партійного шефа та головного натхненника каверз та підступів - Ореста Яреми.

Зрозуміло, що це не війна за світоглядні принципи та ідеї, про які так люблять розповідати лідери "Батьківщини" не тільки борщівського, а й всеукраїнського штибу, а лишень боротьба за можливість керувати величезними грошовими потоками.

Якщо хтось вважає, що у Івана Кобилянського настав катарсис і він звільнився від пут своїх учорашніх друзів та став ідеалом, то це зовсім не так. Особливо, якщо аналізувати останні закиди та звинувачення, які лунали в сесійній залі. Тут вам і самовільне розпоряджання бюджетними коштами, і ігнорування раніше прийнятих депутатами рішень, і бездарне господарювання, через що велика кількість проектів та робіт залишаються виключно на папері і не мають шансів на реалізацію. Схоже, що ні меру, ні його апологетам нічого не відомо про принципи Дона Тапскотта і вони вирішили узурпувати владу в громаді.

Цим з великою радістю користуються колишній мер Борщева Роман Сельський та парочка депутатів "Батьківщини", які критикують усі рішення Івана Кобилянського, а також лідер "ДемАльянсу" Володимир Дуплавий, якого ще місяць тому називали головним претендентом на крісло першого заступника мера.

При цьому сам голова громади поки що може вважати себе щасливчиком. Для цього у нього є декілька причин: підтримка головного “батьківщинівця” Тернопільщини Василя Деревляного, небажання більшості борщівських депутатів бути маріонетками лідерів "Батьківщини", а також елементарне пристосуванство деяких народних обранців, які за свої "послуги" можуть отримати щедрі дивіденди чи похвалу.

Цілком зрозуміло, що така ідилія для самого Івана Кобилянського може закінчитися дуже швидко. Якщо більшості фракцій міської ради вдасться досягти компромісу у питанні профнепридатності міського голови та членів його команди, обструкція у сесійній залі переросте у щось більше і загрозливе.

Але, як би там не було, найгірше у цій ситуації те, що через амбіції окремих представників місцевої "Батьківщини", які уявили себе господарями життя, а інших вважають безхарактерними люмпенами, страждають звичайні люди, мешканці сіл громади та Борщева, котрі мають повне право користуватись усіма благами цивілізації і даремно розраховують на те, що політики здатні поставити інтереси громади вище власних амбіцій.
Переглядів: 1860


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: