Головна » 2017 » Вересень » 9 » Колишній депутат з Борщівщини завдав збитків державі майже на мільйон гривень?

Колишній депутат з Борщівщини завдав збитків державі майже на мільйон гривень?

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2092
Валентин Антонійчук, що займав посаду заступника директора з охорони та захисту лісу Олевського лісового господарства, продовжує судитися за свою посаду (за посиланням більше предісторії).

30 серпня, відбулося перше судове засідання у Борщівському районному суді у розгляді позовної заяви Валентина Антонійчука до ДП “Олевське лісове господарство” “про поновлення на роботі”. Він вимагає поновити його на посаді.

Нагадаємо, що Антонійчука було звільнено у червні 2017 року після нанесення ним збитків держпідприємству через невиконання службових зобов'язань, передбачених посадовою інструкцією. Спочатку, директор лісгоспу виніс Антонійчуку догану по факту бездіяльності, адже лісові масиви масово піддалися пожежам, про що Антонійчук не доповів керівництву та не вчинив ніяких дій для усунення наслідків. Згодом останній був звільнений директором Олександром Бондарчуком публічно на зборах профспілки держпідприємства по причині приховування незаконних рубок на території лісгоспу.

Як виявилося на судовому засіданні, збитки, які були нанесені Антонійчуком у ситуаціях масових незаконних рубок та частих пожеж у олевських лісах, сягають більше 700 тисяч гривень.

На судовому засіданні адвокат Олевського лісгоспу Любов Карпюк вручила суду письмові заперечення, до яких також приєднала усі документи, що підтверджують законність звільнення.

На думку ж Антонійчука, його звільнили неправомірно, бо він, мовляв, був саме у день звільнення на лікарняному та взагалі ніяких документів про звільнення не отримував і відповідно не був про це повідомлений. Мовляв, документи надійшли йому лише за кілька днів до судового засідання.

Головуючий суддя ж Павло Чир запитав у позивача, як він тоді оскаржував своє звільнення, коли не знав про нього?

Сторона держпідприємства повідомила, що заступника директора Антонійчука було звільнено публічно на зборах профспілки. І що цей факт можуть підтвердити одинадцять свідків, яких вони і клопотали викликати до суду.

Після цього позивач Антонійчук все ж визнав, що таки був присутній на зборах профспілки і чув наказ про його звільнення. Проте, не визнає законності його звільнення, бо, нібито, лікувався в Олеську та Києві. На спростування інформації про перебування Антонійчука на лікарняному адвокат лісгоспу Любов Карпюк подала суду довідку київського медзакладу в якій вказано, що лкарняний лист був відкритий колишнім заступником директора уже після робочого дня - в 17.00.

Наступне судове засідання у розгляді позовної заяви відбудеться 14 вересня о 14 годині в Борщівському районному суді.

Цікаво, що наступного дня після судового засідання у Олевський лісгосп завітали представники Екоінспекції та СБУ за заявою Валентина Антонійчука.

Додамо, що Валентин Антонійчук - колишній депутат Борщівської районної ради від Партії регіонів (2010-2015 роки). Мешкає у селі Горошова Борщівського району Тернопільської області і працював останній рік у Олевському лісгоспі Житомирської області. Пов'язаний з різного роду бізнесом, зокрема, з підприємством ПП "ВІОКС-2011". Воно належить його дружині Оксані Григорків. Весною 2017 року цьому підприємству виконком Тернопільської міськради віддав 2 гектари землі парку "Топільче" під облаштування спортивно-сімейного відпочинкового коплексу.

Джерело: ТВ.те
Переглядів: 2092


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: