Головна » 2021 » Серпень » 2 » “Комендантська година” у Борщеві: в міській раді прояснили ситуацію із введенням обмежень

“Комендантська година” у Борщеві: в міській раді прояснили ситуацію із введенням обмежень

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1686
У Борщівській громаді обмежили перебування осіб до 18 років у громадських місцях та розважальних закладах міста. Відповідне рішення прийняв нещодавно виконавчий комітет міської ради.

Як ідеться у документі, у літню пору дітям до 9-ти років можна перебувати на вулиці лише до 21 години, до 14-ти років – до 22-ої години, а тим, кому не виповнилося 18-ть років – до 23-ої години. Взимку “комендантська година” у Борщеві настає на дві години раніше.

Багато хто з мешканців громади сприйняв це рішення з відвертим подивом, інші - підтримали ініціативу керівництва громади.

Редакція "Звістки" вирішила звернутись до ініціаторів прийняття та поспілкувалась із заступницею міського голови Уляною Пасічник.

"Рішення виконавчого комітету міської ради «Про обмеження перебування неповнолітніх у вечірній та нічний час на вулицях та в розважальних закладах без супроводу батьків» прийнято відповідно до Закону України «Про охорону дитинства», Кодексу України про адміністративні правопорушення, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» з метою запобігання правопорушень та злочинів як серед дітей та підлітків так і проти них, стимулювання відповідальності батьків за виховання дітей та здійснення контролю щодо перебування неповнолітніх в громадських місцях в вечірній та нічний час без супроводу батьків.

І, до речі, якщо промоніторити сайти територіальних громад, то можна побачити, що аналогічні рішення приймаються багатьма місцевими радами в Україні.",- відповіла пані Уляна.

Окрім того, за словами заступниці міського голови, в четвер міська рада отримала розпорядження голови Чортківської районної державної адміністрації від 28.07.2021 року №188/01-1 , яким органи місцевого самоврядування зобов'язують проводити рейди та інші профілактичні заходи в населених пунктах району щодо запобігання правопорушень та злочинів серед дітей з метою виявлення та вилучення дітей, які бродяжать, жебракують та потребують соціально - правого захисту, а також щодо обмеження перебування дітей без супроводу дорослих в нічний час.

На завершення Уляна Пасічник підтвердила, що це радше превентивні заходи, а не реакція на погіршення ситуації зі злочинністю серед дітей в нашій громаді.
Переглядів: 1686


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: