Головна » 2018 » Вересень » 4 » "Королівська фортеця" організувала в Борщеві грандіозний шаховий турнір

"Королівська фортеця" організувала в Борщеві грандіозний шаховий турнір

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1687
У перші вересневі дні в Борщеві відбувався щорічний Всеукраїнський шаховий фестиваль «Батьківський край» пам’яті шахіста Володимира Чубака, організований районним шахово-шашковим клубом «Королівська фортеця», за підтримки Тернопільської обласної шахової федерації. Перед початком змагань із вступним словом та вітаннями з нагоди відкриття турніру виступили заступник міського голови Андрій Чокан, організатор та головний суддя дитячого турніру Ігор Багрій, директор Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ст. №-3 – гімназія ім. Р.Андріяшика» Іван Крохмалюк.

Це був четвертий і наймасовіший за кількістю учасників фестиваль, який коли-небудь відбувався у Борщеві. Високоінтелектуальне дійство зібрало у нашому місті як любителів шахів, так і професіоналів, зовсім юних і поважного віку, чоловіків і жінок, хлопчиків і дівчаток. Тому організаторами фестивалю було організовано відразу 3 турніри: А – для шахістів І розряду і вище, В – для дітей І та ІІ розрядів, С – для дітей ІІІ та ІV розрядів.
Участь в турнірі взяли: 81 шахіст різного віку з Тернопільської, Хмельницької, Чернівецької, Івано-Франківської та Львівської областей, 24 з яких представляли Борщівщину (7 дорослих та 17 дітей).

Впродовж 2 днів 1-2 вересня 2018 року тривала напружена боротьба на шахівницях в турнірі А, адже там за першість змагались справжні професіонали: 1 міжнародний гросмейстер, 2 міжнародні майстри спорту, 1 майстер спорту, 9 кандидатів в майстри спорту, 29 шахістів І розряду та 6 – ІІ розряду. В результаті в основному складі визначено 6 переможців: І місце посів Ярмистий Михайло (Чернівці), ІІ – Бабій Ігор (Тернопіль), ІІІ – Бабій Ольга (Тернопіль), IV –Мазурчак Богдан (Тернопіль), V – Мінтенко Григорій (Чернівці), VІ– Сушириба Богдан (Бучач). Кращі результати продемонстрували: серед жінок - Швець Вікторія (Хмельницький), серед осіб з обмеженими можливостями – Сухов Андрій (Чернівці), серед ветеранів – Ковтунович Вадим (Чернівці).

Серед першорозрядників кращий результат показали: Павлюх Богдан (Бучач), Пастущенко Олександр (Чемирівці), Войтович Іван (Теребовля). Кращими шахістами серед борщівян виявились Кизима Руслан, Новиченко Олег, Ковч Віталій. Відзначено та нагороджено також найстаршого учасника турніру - борщівянина Кубея Якова.

За три кращі результати нагороджено також дітей, які виявили бажання та сміливість змагатись у «дорослому» турнірі: Довгалюка Олександра (Кам’янець-Подільський), Кустру Владислава (Тернопіль), Базюка Владислава (Хмельницький).

В рамках шахового фестивалю «Батьківський край» проведено також 2 окремих дитячий турніри, участь в яких взяли 33 дітей.

В турнірі В перемоги та нагороди здобули шахісти з Кам’янця-Подільського: І місце – Чігарев Олександр, ІІ місце – Стрільчук Андрій, ІІІ місце – Дудко Андрій. Серед дівчат перемогла Прийдун Вікторія (Чортків).

Абсолютним переможцем турніру С став борщівський шахіст Скрипник Тимофій, який, зігравши за 2 дні 9 партій, здобув 9 перемог! Друге місце посів Сакундяк Максим (с.Ланівці), третє – Багрій Максим (Борщів). Лідирували в основному складі також борщівські дівчата: І місце – Скорохід Діана, ІІ – Лис Каміла, ІІІ – Ковч Уляна.

В спеціальних номінаціях кращі результати продемонстрували: серед юнаків - Лис Давид, Чернега Максим, Дякун Тарас; серед дівчат – Ковч Яна, Масуляк Юля. Нагороджено також наймолодшу учасницю турніру – 7-річну Каніщук Єлизавету з Кам’янця-Подільського. Усі інші учасники турніру отримали грамоти за активну участь та волю до перемоги.
Переможці та призери нагороджені кубками, статуетками, медалями, грамотами та грошовими преміями. Шахісти, які народились 1 або 2 вересня, також отримали грошові подарунки від організаторів змагань.

Шахово-шашковий клуб «Королівська фортеця» висловлює подяку за допомогу у проведенні турніру: генеральним спонсорам Чубаку Богдану -президенту Тернопільської обласної федерації шахів, Балафіну Ігорю -директору ТОВ «Кнауф Гіпс Скала», підприємцям та меценатам Багрію Тарасу, Гуцулу Станіславу, Домітраку Роману, заступнику голови Борщівської районної ради Русенку Андрію, а також Подольському Ігорю - головному судді турніру, директору Борщівського НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 3-гімназія ім.Р.Андріяшика» Крохмалюку Івану Васильовичу та директору Борщівської центральної бібліотечної системи Миколинській Світлані Степанівні за безкоштовно надані приміщення для проведення шахових турнірів, Козію Ярославу та Шереметі Віталію за організацію поселення приїжджих шахістів.

Саме завдяки турніру такого масштабу шахісти різних регіонів, змагаючись із найсильнішими суперниками, мали приємну нагоду вдосконалити власну спортивну майстерність та провести час з улюбленою справою.


































































Ігор Багрій, "Королівська фортеця"
Переглядів: 1687


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: