Головна » 2020 » Березень » 18 » Коронавірус: борщів'янки з Італії розповіли про жорсткий карантин та боротьбу італійців з хворобою

Коронавірус: борщів'янки з Італії розповіли про жорсткий карантин та боротьбу італійців з хворобою

18.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 3268
Запроваджені в Італії суворі обмеження на відвідування громадських місць, відсутність дозвілля, неможливість вільного пересування вулицями міст та містечок важко переносити психологічно, але при цьому серед самих італійців є цілковите розуміння необхідності таких заходів і сподівання, що невдовзі хвороба відступить.

Редакції "Звістки" вдалось поспілкуватись з двома борщів'янками, які довгі роки живуть та працюють в Італії і які сьогодні на власні очі бачать, які міри прийняла італійська влада, щоб запобігти шаленому поширенню коронавірусу.

"В містечку, де я працюю (провінція Больцано), хворих на сьогоднішній день немає. В місцевій лікарні є інфіковані коронавірусом, яких привезли з сусідніх міст. Найголовніше при цьому вірусі - обмеження та ізоляція: відкриті тільки магазини з продуктами і аптеки. Люди мають право вийти тільки по потребі в магазин. Якщо зупинить поліція, може попросити показати чек. Всі люди сидять по своїх домівках. Якщо виходять, то в масці і одноразових рукавицях. В магазин запускають тільки по декілька людей і постійно наголошують про дотримання дистанції в 1 метр. Цей вірус передається крапальним шляхом. Насправді всі в шоці. Надіємся на Бога. І все буде добре.",- розповіла Мирослава.

Також жінка додала, що на вулицях міста багато машин поліцейських і багато патрулів. Але все спокійно, адже люди самі дотримуються правил і обмежень.

Ось як ситуацію з карантином в іншій частині Італії описала ще одна уродженка Борщева Марія:

Живемо ми в містечку, яке відноситься до провінції Венеція і в якому проживає 25 тисяч населення. І як вам відомо з українських новин, ми і Ломбардія були перші за всіх закриті, як червона зона. Карантин у нас ввели 8 березня. Спочатку закрили школи, університети, спортивні клуби, кінотеатри та театри, центри для людей похилого віку, дитячі садочки. Відразу скасували всі спортивні змагання, концерти і інші розважальні заходи. Наступною хвилею стало закритя всіх магазинів, ресторанів, барів, перукарень та салонів краси. На сьогоднішній день у нас відкрито магазин продовольчих товарів, магазин овочів і фруктів, аптеки та ветеринар....ну і звичайно кіоск, де можна придбати газети, сигарети і поповнення на телефон. Закрита пошта, всі офіси.

Наприклад, мій 14 річний син отримує завдання зі школи в режимі онлайн, таким самим чином виконані завдання і відправляє вчителям. Всі продавці обслуговують покупців у масках та рукавицях, до магазину або супермаркету зазвичай є черги, а люди стараються бути на відстані 1,5-2 метри один від другого, всі в масках. В кожному магазині при вході є дезинфікуючий засіб та рукавиці. Кожного дня вулицями їздить автомобіль з гучномовцем, людям нагадують, щоб без потреби не виходити із дому. В Італії прийнято закон про кримінальну відповідальність за розповсюджування вірусу. Людина, яка порушить вимоги законодавства, заплатить штраф 200 євро або буде позбавлена волі на 3 місяці. Людина, яка виходить з дому на вулицю, має мати при собі заповнену декларацію, в якій вказує, куди йде, з якою метою. В графі є 4 пункти :

- на роботу
- проблеми зі здоров'ям
- термінова необхідність чи випадок, який неможливо відкласти
- повернення додому


Крім того, Марія розповіла про те, що спілкується із багатьма нашими земляками, які проживають в Італії і розповідають, що ситуація дуже складна. Люди мають право брати відпустки: оплачувальні і за свій рахунок. Сама жінка, наприклад уже 2 тижні сидить вдома.

На завершення наша співрозмовниця звертається з проханням до усіх земляків бути дуже обережними, пильнувати себе, своїх дітей та рідних, якнайменше бути у людних місцях, використовувати маски, дизенфікувати руки та приміщення.
Переглядів: 3268


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: