Головна » 2020 » Квітень » 15 » Коронавірус: з Борщівської лікарні звільнились три медпрацівника

Коронавірус: з Борщівської лікарні звільнились три медпрацівника

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 6730
Борщівські медики, які працюють за жалюгідних 3-5 тисяч гривень зарплатні, в цей важкий час, коли українська нація бореться за своє виживання, змушені першими приймати удар коронавірусу. Часто без засобів захисту, часто без елементарного розуміння, яким буде завтрашній день. І якби не волонтери, активісти та прості люди доброї волі, котрі першими кинулись збирати кошти для нагальних потреб та забезпечення медичних працівників засобами захисту, ситуація була б катастрофічною.

Тільки не варто втішати себе думкою, що сьогодні усе у нас нормально. Уже кілька днів Борщівщиною ширяться чутки про те, що з інфекційного відділення Борщівської районної лікарні звільняються медичні працівники.

Зокрема, зі слів медиків, з якими "Звістці" вдалось поспілкуватись учора, працівниці інфекційного відділення дуже неохоче вийшли на роботу, а деякі взагалі вирішили звільнитись. З власних джерел нам стало відомо, що вони обурені відсутністю нормальних засобів захисту у відділенні та високим ступенем ризику.

Крім того, інсайдерські джерела повідомляють, що керівники медзакладу телефонують до спеціалістів з медичною освітою, які раніше хотіли працювати в стінах Борщівської лікарні, але через великі побори за працевлаштування, змушені були відмовлятись. Виявляється, що колись незатребувані медпрацівники сьогодні на вагу золота. От тільки тепер уже самі медики відмовляються працевлаштовуватись.

Сьогодні редакції "Звістки" вдалось поспілкуватись з офіційними представниками медичного закладу. За їх словами, станом на 15 квітня дійсно звільнилось 2 медичних сестри – по стану здоров’я, 1 медична сестра – за власним бажанням, а засобів для захисту вистачає, щоб лікарня нормально функціонувала, а медики були захищеними.

Як повідомила редакцію видання Мар'яна Галай, яка працює на посаді заступника директора Борщівської районної лікарні, звільнення працівників дійсно може бути пов'язане з поширенням коронавірусу, адже ті працівники, які звільнились, мають хронічні захворювання. Працювали вони в інфекційному та дитячому відділеннях.

Отримавши інформацію про те, що керівництво медзакладу погрожувало судом медикам, які вирішили звільнитись, за що, як стверджують наші джерела, у відповідь медпрацівники заявили, що судити потрібно саме управлінців закладу, ми вирішили поцікавитись, чи мав місце факт погроз та суперечок. Офіційні ж представники лікарні заперечили існування конфлікту між працівниками закладу та керівництвом.
Переглядів: 6730


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: