Головна » 2017 » Жовтень » 4 » Лідер гурту "Медовий полин" розповів про Маріуполь, "Червону руту" та борщ за 8 гривень

Лідер гурту "Медовий полин" розповів про Маріуполь, "Червону руту" та борщ за 8 гривень

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2198
Маріуполь вже вдруге у своїй історії приймав Всеукраїнський фестиваль "Червона рута". Минулого місяця у місті відбулися конкурсні програми, а також безліч інших цікавих заходів.

Протягом фестивальних діб у конкурсних програмах, що проходили у драматичному театрі міста Маріуполь, взяли участь майже 350 осіб з усіх куточків України, а кожного вечора на Театральній площі найкращі колективи та солісти показували свою майстерність.

Конкурс засвідчив загальний високий рівень українських сучасних виконавців. У відбіркових турах взяло участь близько 5000 претендентів. З більшістю дирекція «Червоної рути» працювала протягом року: у дистанційній школі майстерності їм давали завдання з вокалу, сценічного руху тощо, а потім контролювали виконання.

До числа переможців у жанрі рок-музики потрапив і відомий гурт з Борщева "Медовий полин", з солістом якого Костею Дунцем ми поспілкувались і який розповів "Звістці" багато цікавого.



Костя, це ваша перша поїздка в Маріуполь? Як вам конкурс, як місто?

Перша поїздка в Маріуполь і, взагалі, перша так далеко на схід. До цього найдальше заїжджали тільки в Гадяч на Полтавщині та Умань.

Під час конкурсу панувала весела атмосфера, нові знайомства, як з творчісттю нових для нас гуртів, так і з самими учасниками. Тому напрягу конкурс не створював, а навпаки зацікавлював чимось новим.

У вільний час, якого було вдосталь, гуляли містом, ходили купатись або, просто, валятись на пляжі, годували чайок, або шукали де б самим смачно і дешево поїсти. Місто вразило смачними їдальнями з цінами, яких в нас вже давно немає. Коли знайшли червоний борщ за 8 гривень, то одноголосо прийняли і постановили: "раз в день, кожному, обов'зково".
З точки зору гастролерів про місто можемо сказати, що за нього дбають і його люблять жителі.



Майже тридцять рок-колективів з усієї України з'їхались в Маріуполь, щоб боротись за перемогу. Ви потрапило до числа переможців. Було важко і як вам конкуренти?

Важко не було. Просто, коли ти приїхав на конкурс з готовим матеріалом, ти вже нічого не можеш суттєво змінити. Залишається вірити, що ваш гурт оригінальний, всі лажі жюрі сприйме, як своєрідні родзинки і дасть шанс, на який ви так сподіваєтесь. А за конкурентів не знаю, майже з усіма дуже добре подружились.

Маріуполь сьогодні знаходиться фактично на межі двох світів - мирної України та охопленого війною Донбасу. Не було страшно?

Їхали самі не знали куди, але по приїзді зрозуміли, що то таке саме, як і наші, українське місто, але російськомовне. Скажу чесно, це не створювало нам проблем, ми розуміємо російську, а вони українську.

Костя, ми спілкувались майже рік тому, що змінилось у твоєму житті та житті колективу за цей час?

Трохи тай змінилось, я подорослішав, одружився, встиг з'їздити на заробітки за кордон. А в гурті - почали більше гастролювати, трохи розширили горизонти, ну і, звичайно, лауреати фестивалю "Червона Рута".



Сьогодні ви багато мандруєте, виступаєте ледь не по усій Україні. Що найбільше запам'яталось?

Кожна поїздка чимось запам'ятовується. Коли в сильну бурю спали в машині на заправці і молилися аби блискавка не влучила цистерну, їдучи з Вінничини у Ворохту, помилково заїхали в Закарпатську область, а поки спам'ятались, то ледь встигли на концерт. Як того тижня приїхали на фестиваль, а сильна злива порвала сцену і хлопці навпомацки, поки ще не всьо намокло, пакують апаратуру. Трамплін на Хмельниччині підскочивши на якому наш бус відірвався від землі, а всередині, спочатку все взлетіло і завмерло, а потім, як бабахнеться на землю разом з хлопцями, що нічого не підозрюючи спали собі тихенько ззаді, а потім ще раз!!! Добре, що руля тримався, а то б і сам вилетів через відкрите вікно. Гарний був стрибок. Купа цікавих історій. Завжди цікаво, якщо вийти з дому.

Які плани на найближче майбутнє?

Вдало перезимувати, а заодно і нових пісень доробити, бо літом часу завжди на все бракує.
Переглядів: 2198


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: