Головна » 2017 » Грудень » 22 » Лікарів почули: до Різдва зарплати, а після – скорочення і перевірка правоохоронцями головних лікарів

Лікарів почули: до Різдва зарплати, а після – скорочення і перевірка правоохоронцями головних лікарів

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2281
З обласного бюджету на погашення заборгованості із зарплати лікарям виділили 17 мільйонів гривень. За відповідні зміни проголосували депутати Тернопільської облради. Проте голова Тернопільської облдержадміністрації наголошує, ці кошти мали б піти на інші медичні потреби. 65 мільйонів гривень на Тернопільщину виділять з резервного фонду МОЗ. Ще 17 – з нашого обласного бюджету. Відтак до 7 січня ми закриємо всі борги.

Але хотів би наголосити, що ці кошти могли б бути спрямовані на інші медичні потреби – оновлення медичної техніки, ремонти лікарень тощо. Натомість питання заборгованості мають вирішуватися на місцях, адже лікарні утримуються за рахунок бюджетів районних рад чи об’єднаних територіальних громад,- наголосив Степан Барна.

Водночас, на прикладі Лановецької лікарні, де також виникла заборгованість по зарплатах, очільник області пояснив, що склалася вона через невідповідність кількості персоналу (300 працівників) до кількості ліжко-місць (150). Внаслідок чого на одного хворого – два працівники, які працюють на не повному навантаженні, тоді як на бюджет лягає повне навантаження, а відтак – формується заборгованість.

Одночасно з цим Степан Барна заявив, що збирається підготувати доручення правоохоронним органам Тернопільської області провести перевірку стосовно дотримання головними лікарями постанов Кабінету Міністрів України та наказу Міністерства охорони здоров’я щодо забезпечення виконання формули відносно кількості населення і ліжко-місць, аби надалі уникнути таких ситуацій.

Джерело: Медіатор
Переглядів: 2281


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: