Головна » 2021 » Лютий » 26 » Ліси та майно забрали: голова громади з Тернопільщини розповів про проблеми децентралізації

Ліси та майно забрали: голова громади з Тернопільщини розповів про проблеми децентралізації

23.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 362
В одній із громад Тернопільщини виникли проблеми з передачею лісів та майна через недолугі дії колишнього керівника районої ради.

Мова йде про Монастириський район, який увійшов до складу Чортківського, а оскільки колишній керівник Монастириської районної ради не передав частину майна та лісти на баланс місцевої Монастириської ОТГ, то усе автоматично стало власністю Чортківського району.

"Вчора мали зустріч з головою Чортківської районної ради Чупрій М.О.Про хороше. Частину рухомого майна колишньої Монастириської районної ради передали нам. Частина ще рахується за Чортковом. Це зумовлено тим, що Монастириська районна рада не передала громаді своє майно. Тому, згідно закону, непередане майно відійшло Чортківській районній раді. Працюємо над його поверненням громаді. Йде час, ресурси та людська праця для повернення свого. Дякую керівництву Чортківської районної ради за розуміння, - відзначив Андрій Старух, голова Монастириської ОТГ".

Щодо поганих новин, то голова відзначив, що громада втратила лісти та майно АТП.

"Тепер інформую щодо нерухомого майна. Хорошого мало. Майно колишнього АТП по вул.Шевченка. Квартира по вул. Січових стрільців та комунальні ліси колишнього Монастириського району через дії (бездіяльність) окремих посадових осіб Монастириської районної ради також відійшли до Чортківської районної ради, - наголосив Андрій Старух. - 5 серпня 2020 року, я звертався до керівництва Монастириської районної ради передати майно нашій громаді. Казати, що не знали не вийде. Майно не передали і воно тепер не наше. Повторюся щодо лісу - сьогодні ліси як економічний ресурс, як мисливські угіддя, як рекреаційний ресурс непідконтрольні ОТГ. Певно розвитку Монастирищини знову заважають сини Авраама".

Переглядів: 362


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: