Головна » 2017 » Вересень » 2 » Літургію на березі Дністра та відпочинок для молоді організував священик з Борщівщини Василь Германюк (фото)

Літургію на березі Дністра та відпочинок для молоді організував священик з Борщівщини Василь Германюк (фото)

24.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1458
26 серпня з нагоди храмового празника Успення Пресвятої Богородиці при парафії УГКЦ Скали-Подільської був організований одноденний християнський екологічний табір у Дністровському каньйоні.

Майже півсотні осіб (дітей, молоді, батьків) скористалися нагодою відвідати мальовниче узбережжя р. Дністер зі сторони Мельниці-Подільської. Програма дня передбачала прибирання місць перебування як виховання культури «не смітити»; співу християнських пісень під гітару; уділення Таїнств Сповіді і Євхаристії, моління Божественної Літургії на обриві, з якого видніється прекрасна картина широкої річки та лісів; веселого дозвілля з різноманіттям ігор, бансів, вікторин на релігійну тематику; смачних перекусів; сходження до Дністра, сплаву на паромі у сторону Чернівецької області й назад.

Захід був проведений в межах стратегічного проекту розвитку живої парафії протягом року на тему «Активні імпрези взамін небезпекам соцмереж Інтернету», щоб заохотити дітей і молодь цінувати Богом створений світ більше, ніж творіння рук людських у вигляді соціальних мереж та ігор.

«Я зіткнувся з чималим критичним спротивом перед проведенням заходу з боку певних осіб, які намагалися відмовити мене брати таку відповідальність. Я зрозумів, чому не часто можу почути інформацію про людей-організаторів праці з молоддю, адже кожна така робота вимагає серйозного організаційного підходу і навіть часто ігнорування чинників страху. Але якщо керуватись страхом, то можна і все життя прогайнувати і так нічого не зробити. Господь просить нас діяти на Його прославу без сумніву, адже Царство небесне здобувається силою, про що говорить євангелист Матей в 11 главі 12 вірші, а хто сумнівається, той стає подібний апостолові Петру, який йшов по воді до Спасителя, але побачивши хвилі, завагався і в результаті почав тонути», − говорить о. Василь Германюк, організатор християнського екотабору.

До Скалецьких таборян долучилась активна молодь із Мельниці разом зі своїм духівником, молодим священиком о. Андрієм Бойком, які разом духовно й весело провели день на прославу небесного Творця.











































Джерело: СкалаУГКЦ
Переглядів: 1458


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: