Головна » 2020 » Грудень » 14 » «Любі друзі» голови Мельниці-Подільської знову вершитимуть долю громади?

«Любі друзі» голови Мельниці-Подільської знову вершитимуть долю громади?

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 1
Переглядів: 4427
Шалена жага панувати дуже рідко, але може бути рушієм позитивних змін, якщо поруч професіонали та люди зі значним управлінським досвідом. Але, якщо в команді виключно люди, у яких власне збагачення на першому місці, то ні про який політичний катарсис не варто і говорити.

Щось подібне відбувається і в Мельнице-Подільській ОТГ, яка, мабуть, може стати ледь не єдиною громадою в Тернопільській області, де голова громади розпочав свою роботу з конфліктів та протистояння. І якщо в інших громадах Тернопільщини можна було прослідкувати чітке політичне підґрунтя конфліктів з владою чи опозицією, то в цій ситуації головними протагоністами виступають представники абсолютно різних політичних сил, які на загальнонаціональному рівні є відвертими супротивниками.

І що найцікавіше, що процес формування нової політичної еліти відбувається не в кулуарах, а цілком публічно. Про це свідчить і опублікована заява лідера місцевої партійної організації «Європейської Солідарності» Зиновія Тимківа, оприлюднена ним невдовзі після виборів.


Здавалося б, що може змусити об’єднатись представників партії Петра Порошенка, «Слуги народу», «Свободи», «Голосу» та «УГП»? А все дуже просто, виявляється, що новий-старий голова громади Володимир Боднарчук вкотре вирішив об’єднати довкола себе людей, з якими йому не просто комфортно, а й вигідно працювати. Вигідно, щоб землями розпоряджались вільно свої люди, а бюджет «пиляли» між собою ті, хто вірно служать і співпрацюють. От проти цього і виступили ті, кому хочеться змін. У кого немає квартир у Чернівцях, Тернополі чи Києві. Хто не втече з Дністрового чи Панівців в Борщів чи Кам’янець-Подільськ. 16 депутатів стали підписантами документу, який, якщо ніхто не зрадить і не продасться за 30 срібняків, може змінити вектор розвитку Мельнице-Подільської громади.

Якщо проаналізувати списки депутатів та партій, які будуть вершити долю громади, то навіть неозброєним оком помітно, що в свиті голови громади опинились ті самі люди, разом з якими він впродовж останніх років вміло збагачував себе і своїх друзів. Тут і екс-голова земельної комісії Василь Батерняк, який очолив партію «За майбутнє» і впродовж останніх років отримав сотні тисяч гривень з бюджету селища за придбані саме у нього булочки для шкіл та садочків, і лідерка місцевої «Батьківщини» Марія Підгірняк, яку Володимир Боднарчук вирішив призначити головою земельної комісії в цьому скликанні, а також головна «радикалка» Олександра Кужіль, яку називають найвпливовішою жінкою громади і яку ще напередодні виборів звинувачували в тиску на бюджетників.

Погодьтесь, команда у голови громади дійсно професійна. От тільки цей професіоналізм чомусь позитивно позначається виключно на власному матеріальному становищі самих депутатів та керівників громади.

Можливо, що саме проти такого симбіозу і виступили представники різних політичних сил, яким набридло мовчки спостерігати за тим, як під виглядом красивих обіцянок і урочистих клятв продовжується грабунок людей та громади. Адже, обіцяючи відкритість та прозорість, ні Володимир Боднарчук, ні його апологети не збирались і не хочуть дотримуватись принципів Тапскотта, а отже хтось і надалі буде ставати заможнішим, а комусь залишиться свято вірувати в те, що нова влада буде кращою.

Між іншим, ще в травні місяці Зиновій Тимків писав:

«Сьогодні відбулась сесія Мельнице-Подільської селищної ради,і напевне, це послідня сесія перед виборами, бо депутати посилено для себе дерибанили землю.
Замість того щоб давати в оренду і заробляти гроші для громади,то вони себе рідних не змогли не уважити.Так що думайте, кого вибираєте.»



Тоді головою комісії був уже згадуваний Василь Батерняк, а членкинею Марія Підгірняк. На цей раз вони знову працюватимуть в спілці. От тільки поміняються місцями. Комісію очолить Марія Підгірняк, а завжди слухняний Василь Батерняк, якого щедро задобрили бюджетними тисячами, буде її колегою і партнером. З часу скандальної сесії, про яку написав Зеновій Тимків, минуло уже 8 місяців, але про рішення, які приймались на тій сесії на офіційному сайті громади жодної згадки та жодного офіційного документу. Складається враження, ніби тієї сесії взагалі не було.

Уже завтра, коли відбудеться перша повноцінна сесія селищної ради, ми з вами станемо свідками або формування міжпартійного об'єднання, яке виступило проти старих схем і члени якого неодноразово заявляли про неприпустимість дерибану народних благ, або чергової політичної авантюри з кількома головними дієвими особами і жменькою зрадників-пристосуванців.
Переглядів: 4427


Коментарі

0
1 Anatolii Krasnyk   [Материал]
Політика вона така. Публічно писати ось таке , а в очі світити і казати: Володимире Васильовичу я Вас дуже поважаю! Правда Зеновію чи не правда?

Имя *:
Email *:
Код *: