Головна » 2017 » Травень » 18 » Львівський суд залишив під вартою "айдарівця" з Борщева Вадима Цукерника

Львівський суд залишив під вартою "айдарівця" з Борщева Вадима Цукерника

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2489
Минулого тижня львівські служителі Феміди вкотре продовжили термін тримання під вартою для воїна з Борщева Вадима Цукерника. Уже восьмий місяць 21-річний учасник російсько-української війни перебуває за гратами.

"Термін тримання під вартою для Вадима Цукерника продовжено до 26 травня, незважаючи на відсутність ризиків. Все, як завжди. Суддя розглядає стелю, прокурор на ходу вигадує аргументи типу "він ж був знайомий з вбивцями" і гладить рукою ККУ, конвоїри сплять на задніх лавках, адвокат безрезультатно наводить десятки аргументів, слідчий "заперечень не має", а Вадим просить передати привіти всім, хто з ним і за нього, сильний і незламний, усміхається навіть з-за ґратів.

До слова, з власних джерел я вже володію інформацією, що справа фальсифікується і зовсім скоро буде дуже гаряче. ", - написала на власній сторінці подруга арештованого "айдарівця" Олена Яворська.

Як розповіла редакції Олена Яворська, Вадим не втрачає оптимізму, налаштований на перемогу. Ознайомився з матеріалами, деякими моментами дуже не задоволений, адже він вже помітив там цілий ряд підробок та фальсифікацій, але з цим ми будемо боротись вже на судах. Адвокат ще раніше оцінювала шанси на перемогу, як досить високі. Зараз потрібно просто працювати і працювати. Також надзвичайно сильно потрібні люди на судах, адже без контролю з боку суспільства рішення суду можуть бути такими, як всі минулі про обрання запобіжного заходу. Ще можу додати, що зараз у нас знову проблеми з дозволеним листуванням. Листи від Вадима попадають в якусь Нарнію, звідки вже не повертаються. Але на даному етапі це не основне, тому і рідні, і Вадим спокійно до цього ставляться.

"Від початку утримання Вадіка в СІЗО я носила йому не тільки їжу, одяг, предмети особистої гігієни, а й велику кількість книг. Він багато читав і раніше, а тепер йому просто надзвичайно не вистачає якоїсь духовної їжі. Я заносила Вадиму десь 50-60 книг, але нещодавно мені не в надто приємній формі пояснили, що "дівчино, а ви в курсі взагалі, що книжки приносити заборонено, просто ми вам раніше давали поблажки і пропускали. Хай читає Біблію і ККУ". Але вчора я все одно нагло віднесла йому останню свою книжку і навчальну літературу. Їх без проблем пропустили, хоча я підготувалась до відмови і точно знала, що в жодному СІЗО не можуть забороняти передавати книги. Тому саме в стосунках з СІЗО зараз проблем мінімум." - розповіла Олена.

Важко і рідним Вадима, хоча вони роблять усе, щоб встояти під цим шаленим натиском проблем і горя. Вадим підтримує їх, як може. Навіть хороші новини по справі часом викликають у них сльози, але вони знають, що мають бути сильними, аби Вадим відчував це. Бабуся з дідусем та сестрою Вадіка не бачились з ним ще з вересня. На жаль, інша бабуся Вадима так і не дочекалась на внука. Але сила духу у всієї сім'ї дуже хороша.
Загалом, головне, що всі з ним. Його чекають вдома друзі, дівчина, родичі та велика команда підтримки. Стосовно цього Вадік якось писав мені таке: "Я часто перечитую листи, щоб просто повернутись в реальність". Я періодично пишу йому цілі списки людей, які про нього турбуються, питають, допомагають. І таких людей, на щастя, стає все більше.

Переглядів: 2489


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: