Головна » 2019 » Жовтень » 2 » Майстрині з Борщівщини поспілкувались з екс-бранцем Кремля Володимиром Балухом та отримали подяку за вишиту сорочку

Майстрині з Борщівщини поспілкувались з екс-бранцем Кремля Володимиром Балухом та отримали подяку за вишиту сорочку

27.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 687
Нещодавно уся Україна дізналась про незвичайну ініціативу українських майстринь, які дізнавшись про те, що у політв’язня Володимира Балуха на етапі вкрали вишиванки, вирішили подарувати йому нові сорочки. Ініціативу підтримали і жителі Тернопільщини. Створювали сорочку для політв’язня учасники гільдії народних умільців «Перлина». Тетяна Дяківнич із Скали-Подільської та Уляна Яремій з Борщова вишивали, а їх колеги допомогли із придбання матеріалів. Візерунок теж обрали символічний. Як розповіла завідувачка методичного сектору музею Наталія Николин, взяли його із борщівської давньої сорочки 1930-х років з колекції музею. Ця вишиванка належала активісту, патріоту, уродженцю краю Степану Фещуку. Фасон сорочки обрали сучасний. Також додали до узору тризуб.

– Коли вишиванки передали “на зберігання до звільнення”, ми не знали коли, тільки дуже хотіли щоб це звільнення відбулося якнайшвидше, - розповідає на своїй сторінці у фейсбуці голова організації «Товариство підтримки України» у Латвії Тетяна Лазда. – Дівчата розказували,що зашивали в хрестики свої молитви і побажання для Володі, на волю, на долю, на повернення додому, на щастя, на здоров’я-хрестик до хрестика…

Після повернення додому Володимир приміряв вишиванки – усі підійши по розміру і дуже йому до лиця. І як видно на його фейсбук-сторінці – він вже вдягає їй на різні події.

– Сьогодні задзвонив до мене Володимир, – поділилася у фейсбуці приємною подією Тетяна Дяківнич. – Зворушливо.Щиро дякував мені і моїм колегам, кожного назвав по- прізвищу. Познайомилася й з Романом Сущенко. Я спостерігала за його творчістю. Виставка його картин є у Латвії. Ми їх чекаємо разом в гості. Ви запитаєте про що ми говорили- про мистецтво та про духовне те, що не знищити. Віра та Любов об’єднує людські серця! Слава Україні!




НашДень
Переглядів: 687


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: