Головна » 2018 » Січень » 23 » Майже шість тисяч людей вишивали карту «Україна моя вишивана»

Майже шість тисяч людей вишивали карту «Україна моя вишивана»

19.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1237
22 січня у День соборності України у Тернополі в ТЦ “Подоляни” пройшла акція «Україна моя вишивана». Ця акція єднання є народним проектом і стартувала 22 червня 2017 року в селищі Скалі-Подільській Борщівського району Тернопільської області за ініціативи народних майстринь Тернопільського центру народної творчості Ірини Харатін та Тетяни Дяківнич.

Вишивана карта України розміром 3 на 1.5 метра різнобарвна, бо кожна область вишивається всіма кольорами українського вінка. За задумом ініціаторів акції, карта має об’єднати українців з різних регіонів нашої держави в єдиній меті, в своєрідній молитві за мир та спокій України.

За словами вчителя школи №28 Ірини Стахів, ця карта – вражаюче полотно, на якому поєдналися маленькі хрестики, вишиті різними людьми із різних областей у єдине, ціле вишиття.

Ця вишивка уже побувала у багатьох регіонах нашої країни, а у новорічно – різдвяний період перебувала у Донецькій та Луганській областях.

Наші дівчатка разом зі мною та Наталією Дидик теж залишили вишиті своїми руками хрестики на полотні. Отож, на великій вишитій карті України уже є частинка вишивки від усієї нашої 28 школи, як символ нашої безмежної любові до Батьківщини, – розповідає Ірина Стахів.

За словами керівника проекту Ірини Харатін, ця акція має 5 книг документацій: книга реєстрації учасників акції, книга відгуків та пропозицій, книга благодійних внесків, книга розтрат і книга світлин карти. На сьогодні зареєстровано 5785 людей, які долучились до вишиття, – каже вона.







Джерело: Погляд
Переглядів: 1237


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: