Головна » 2018 » Лютий » 25 » Маленькі борщів'яни вшанували Лесю Українку

Маленькі борщів'яни вшанували Лесю Українку

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 1196
У центральній районній бібліотеці відбувся відкритий урок з літературного читання, присвячений неповторній, мужній, сильній жінці, поетесі Лесі Українці, «Хотіла б я піснею стати», який об’єднав знову третьокласників Борщівських ЗОШ 1-3 ст. №1 та № 2, під керівництвом класних керівників Алли Прокопишин та Людмили Яловіцької.

"Це уже третя зустріч у проведенні нестандартних заходів в обрамленні інноваційних форм підходу до виучування цікавої та нової інформації в навчальному процесі", - розповіла Алла Володимирівна, яка й організувала це чудове дійство.



У залі царювала надзвичайно позитивна атмосфера між учнями, їх батьками та запрошеними гостями. Приємно було, що захід скрасили своєю присутністю: відома поетеса, кавалер ордена «Княгині Ольги», член Асоціації українських письменників Леся Любарська, яка прочитала свою поезію, приурочену Ларисі Косач, директор Борщівської ЗОШ 1-3 ст. №1 Людмила Смикова, яка подякувала учням, батькам, учителям за підготовку такого заходу, із щирими побажанням і настановами завершила відкритий урок, заступник по виховній роботі Ірина Малиняк, заступник по навчально-виховній роботі Борщівської ЗОШ 1-3 ст. №2 Олена Щур та відома журналістка, кореспондент газети «Вільне життя» Ірина Мадзій.





Учні провели велику роботу у пошуках цікавих фактів про Лесю Українку, об’єднали інформативний матеріал, створивши проект. Всі присутні із захоленням слухали юних дослідників. Інтригуючими моментами були розмови між «матір’ю та Лесею, між Лесею юною та малою», інсценування казки «Лелія», виконання пісні «Вечірня година», читання поезії, пошуки відповідей на запитання порівняльного аналізу між творами, героями, вчинками, сучасним та минулим. Такі глибокі відповіді порівняльного аналізу учнями та вміння дотепно поставити запитання до твору вразили присутніх гостей. До прикладу - Коли б Леся Українка з’явилась тут, про що б вам хотілось її запитати? - А коли б ви були Лесею, про що б запитали у сучасних школярів?



Настільки учні вражали дорослих різними версіями і міркуваннями, що не хотілось закінчувати захід, а продовжувати до безконечності. Ось така наша неповторна Лариса Косач, яка і досі живе між нами, вогонь її поезії ніколи не згаса.





Переглядів: 1196


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: