Головна » 2017 » Грудень » 18 » Медики Борщівщини знову без грошей, а нардеп Барна звинуватив депутатів у корупції та безчесті

Медики Борщівщини знову без грошей, а нардеп Барна звинуватив депутатів у корупції та безчесті

20.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2780
13 грудня в актовому залі Борщівської школи мистецтв відбулась позачергова сесія, на якій було розглянуто лишень кілька питань порядку денного, одне з яких викликало шквал емоцій не тільки у присутніх, а й у депутата Верховної Ради Олега Барни.

На позачерговій сесії депутати повинні були поділити майже 1,4 мільйона гривень від перевиконання бюджету. За словами нардепа, який напередодні зустрівся з борщівськими медиками в стінах ЦРКЛ, він просив витратит ці кошти на погашення заборгованості по зарплаті. Однак, схоже на те, його прохання так і залишилось проханням, адже в кінцевому результаті депутати спромоглись виділити на погашення заборгованості лишень якихось 160 тисяч гривень, хоча на сьогоднішній день потрібно не менше 5 мільйонів.

"Теперішній голова міста (Борщівської громади) І.І.Кобилянський до цього був головою райради, отож проблему із зарплатою для медиків у кінці року знає як ніхто. Нажаль із зміною посади змінилося і відношення до районних лікарів, до котрих саме і можемо попасти на операційний стіл у непередбачуваний час. Сьогодні на сесії міськради «поділили» кошти та надали медикам тільки біля 200 тис. на зарплату. Але саме дивне те, що лікар цієї ж лікарні, будучи депутатом, голосував проти ж своїх колег. Ось що витворяє з людьми партійна зараза, котра інфікувала їх мізки. Даний депутат від «Самопомочі», голова громади від «Батьківщини» і більшість у раді їхня. Отож ці партійні онкоутворення на тілі нашого суспільства отруюють громади зараз і тут. ",- написав Олег Барна на власній сторінці.

Під дописом нардепа розгорілась доволі жвава дискусія, в якій лідер місцевої "Самопомочі" та секретар міської ради Володимир Чугаєвський вирішив заступитись за свого колегу та однопартійця Анатолія Стодолу, якого Олег Барна звинуватив у голосуванні проти своїх колег-медиків, вказавши на те, що саме завдяки його старанням багато що в медицині громади змінилось на краще і була збільшена частка медичної субвенції саме на ЦРКЛ. Нардеп був не особливо багатослівним, нагадавши про першочерговість виплати зарплатні лікарям і високі премії та надбавки самих працівників міської ради, які забули про свої обов’язки перед медиками.

Дорікнув Олег Степанович і представникам "Свободи", які на думку депутата, повинні були б давно зробити висновок з співпраці з тими, хто на людській біді робить собі піар та рейтинги.

Якщо ж проаналізувати події в сесійній залі, то варто підмітити, що 160 тис.грн., які не покриють навіть крихітну частину боргу, депутати погодились виділити тільки після бурхливого обговорення та криків, які здійнялись в сесійній залі після виступів депутата від БПП Ярослава Козія та в.о. голови райради - "свободівця" Андрія Русенка, котрі намагались впросити присутніх депутатів переглянути розподіл 1,4 мільйона гривень від перевиконання бюджету, щоб можна було частково вирішити проблему з заборгованістю. Для чого саме була присутня на сесії голова райдержадміністрації Людмила Юзьків, яка повинна була б першою кинутись на ворожу амбразуру, щоб виконати настанови своїх партійних босів та самого Олега Барни, досі не зрозуміло.

Були присутні на сесії і представники лікарні, яких слухали неохоче. Більше того, коли до мікрофона підійшла Олександра Яструбчак, щоб озвучити вимогу медиків, їй чітко і в доволі різкій формі вказали на те, що у неї не може бути жодних підстав щось вимагати.

Можливо в чомусь депутати і праві, коли не спішать виділяти гроші на комунальний об'єкт, в якому лікуються мешканці усього району, але коли сотні тисяч бюджетних коштів витрачають на вогнегасники, контейнери для сміття та навіть гвинтівки, виникає когнітивний дисонанс...

Єдине, в чому депутати були одностайні, так це в підтримці ідеї створення спеціальних комісій, на чому наполягали Христина Яворська та Володимир Дуплавий. На думку депутатів, ці комісії повинні спільно вирішити наболілу проблему фінансування Борщівської ЦРКЛ, змусивши інші громади району пропорційно виділяти кошти на медичну установу.

Переглядів: 2780


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: