Головна » 2021 » Грудень » 23 » Меру Борщева не дозволили працевлаштувати лояльних депутатів?

Меру Борщева не дозволили працевлаштувати лояльних депутатів?

26.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2098
Ми неодноразово ставали свідками політичних мандрівок місцевих політиків, які змінюють партійні знамена напередодні виборів. Але ще частіше ми стаємо свідками дивовижних трансформацій, коли справа стосується власних інтересів та своєї кишені. Владними кабінетами давно ширяться чутки, що за лояльність та "правильні" голосування в сесійній залі Ігор Чопик щедро пообіцяв представникам партії "Сила людей" віддати у їх цілковите розпорядження та управління новостворений комунальний заклад "Центр професійного розвитку вчителів", який, на думку декотрих керівників, має значно підвищити рівень професійності педагогів Борщівщини.

Щоб дізнатись, як до цього рішення ставляться самі вчителі, редакція "Звістки" поспілкувалась з декотрими педагогами.

За словами людей, які безпосередньо працюють у навчальних закладах, створення такого Центру нагадує звичайний спосіб працевлаштувати потрібних людей на хороші місця та освоєння бюджетних грошей. Зокрема, вчителі щиро дивуються, коли хтось переконує, що такий Центр дійсно буде чимось серйозно допомагати сучасним педагогам, як і сумніваються вони в професійності таких людей, як Валерій Ромашенко та Інна Лань, які жодного дня не працювали на педагогічній ниві, однак звикли працювати на керівних посадах.

Подаємо коментарі педагогів "без прикрас":

"Більше року часу ми працюємо без методкабінетів і ніякого дискомфорту не відчуваємо. Замість того, щоб витрачати такі великі гроші на шкільний автобус чи ремонт в шкільній їдальні, влада хоче дати роботу кільком дармоїдам, які будуть робити вигляд, що працюють.", - написала Ірина (реальне прізвище редакції відоме).

"Поважаючий себе вчитель знає і вміє працювати без постійного контролю з боку методистів. Якщо вчитель хоче розвиватись і професійно зростати, то на сьогоднішній день для цього є всі умови і можливості, а створення якогось органу, який буде відповідати за професійний розвиток вчителів більше схоже на байку. Тим більше, що для того, щоб навчати і допомагати в розвитку вчителю, потрібно бути справжнім професіоналом, а не фінансистом чи керівником танцювального гуртка.", - написав Олег (реальне прізвище редакції відоме).

На сьогоднішній сесії, коли депутати розглядали вказане питання, а саме виділення сотень тисяч гривень на функціонування установи, депутати фракції "За майбутнє" цілком резонно поцікавилися, як так сталося, що до цього часу заклади освіти ефективно працювали без такого Центру і чи існує настільки нагальна потреба в його створенні, коли в громаді катастрофічно бракує коштів. І якщо головна освітянка громади Любов Паламарчук намагалася фахово відповідати на запитання депутатів, то представники "Сили людей" вирішили схилити депутатів на свою сторону ефемерними роздумами про те, що це ледь не останній шанс на порятунок освіти і манна небесна для самих вчителів.

Схоже, що дешева демагогія не вплинула на народних обранців, які чудово розуміли, що за цим питанням стоїть банальне працевлаштування лояльних до міського голови депутатів, а тому голосами "За майбутнє", "Свободи", "Слуги народу" та "ЄС" це питання було провалено.

Напередодні публікації цієї статті на сторінці партії "Сила людей" з'явився допис, в якому вони звинуватили представників партії "За майбутнє" та депутатку Оксану Кобилянську в підлості та цинізмі саме через те, що рішення про виділення коштів на створення Центру не було підтримано.

Цікаво, невже якість освітніх послуг та майбутнє дітей Борщівської громади дійсно залежить від того, чи будуть працевлаштовані представники партії "Сила людей" на посади в Центрі професійного розвитку вчителів, як пообіцяв Ігор Чопик?
Переглядів: 2098


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: