Головна » 2021 » Червень » 16 » Мешканці Тернопільщини отримають третю платіжку за газ

Мешканці Тернопільщини отримають третю платіжку за газ

28.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2318
Зовсім скоро тернополяни та мешканці області почнуть отримувати аж по три платіжки за газ щомісяця. Відповідно до змін у законодавстві, крім оплати за користування газом і його транспортування, доведеться сплачувати ще й обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж.

Як повідомляє Україна комунальна, жителі багатоквартирних будинків і раніше фінансували ремонт і утримання в належному стані мереж газопостачання. Але ця сума уже була закладена в тариф житлово-комунального господарства, тому для користувачів цей "додатковий" платіж буде непомітним.

Ремонт внутрішньобудинкових мереж також цілком і повністю брав на себе ЖКГ.

На початку 2000-х з’явилося чимало підприємств, що займалися обслуговуванням газових мереж. Відповідно оплата за їхні послуги лягла на плечі установ, на балансі яких знаходилася газова інфраструктура.

Звичайно можна було б створити окрему організацію, яка буде спеціалізуватися тільки на змісті газових мереж і їх своєчасному ремонті. Однак в такому випадку оплата за її послуги буде досить великий.

Варто також відзначити, що сума за обслуговування газової інфраструктури багатоквартирного будинку буде ділитися порівну між мешканцями, а Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) введе обмеження на максимальну вартість такої послуги.

Переглядів: 2318


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: