Головна » 2021 » Березень » 5 » Михайло Головко: «Без Романа Шухевича не було б України!»

Михайло Головко: «Без Романа Шухевича не було б України!»

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 472
5 березня ми вшановуємо пам’ять українського політичного діяча, Головнокомандувача Української Повстанської Армії, Генерального Секретаря Української Головної Визвольної Ради, Провідника Організації Українських Націоналістів Романа Шухевича.

0«Краще вмерти стоячи, ніж жити на колінах», — казав непримиренний борець за Незалежність України у XX столітті Роман Шухевич. Ворог нашої країни боявся та боїться, що знайдуться люди, які наслідуватимуть справу Романа Шухевича та Степана Бандери. Українські воїни, які сьогодні боронять державу від московської навали, йдуть у бій із тими гаслами, що й наші повстанці десятки років тому.

Діяльність в підпільній організації, боротьба, тюрма, концтабір, життя покладене служінню Україні, підпілля, створення армії та цілої підпільної держави — основні факти з життя Романа Шухевича. Саме завдяки йому український визвольно-революційний рух набув загальноукраїнського значення.

Про свого видатного побратима так казав Степан Бандера: «Роман Шухевич був із крови й кости борець визвольної справи, тому бачимо його в перших лавах там, де ця боротьба горіла полум'ям. Він — з природного обдарування і покликання — провідник. Тому він цілком природно мобілізував, організував лави численних борців, наснажував їх вірою, завзяттям, жертовністю, ведучи до організованого змагання».

Ми повинні повчитися у Романа Шухевича стійкості, сили волі та духу, жертовності та вміння консолідувати однодумців, далекоглядності в поглядах та свободи у помислах, віри у перемогу національної ідеї!

Слава Роману Шухевичу! Слава Україні!» — написав на своїй сторінці у соціальній мережі голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

Переглядів: 472


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: