Головна » 2021 » Січень » 12 » Михайло Головко: «Запровадження локдауну – абсурд. Немає показників, які б говорили про те, що Тернопільщину варто закрити на карантин»

Михайло Головко: «Запровадження локдауну – абсурд. Немає показників, які б говорили про те, що Тернопільщину варто закрити на карантин»

25.04.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 969
Громадські активісти та представники бізнесу провели біля адмінбудівлі акцію «Працюю». Із плакатами «Дайте жити і працювати», «Кафе безпечніші за маршрутки» люди захищали своє право на працю.

До протестувальників вийшов голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко. Він наголосив на тому, що повністю підтримує підприємців й вважає запровадження локдауну абсурдним рішенням з боку центральної влади.



– Ще з весни я оскаржую в суді постанови щодо карантинних обмежень. У серпні Конституційний суд України визнав Постанову КМУ № 211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» неконституційною, адже вона була ухвалена з суттєвими порушеннями. Ще дві справи за моїм позовом досі розглядаються у судах. Попри це, уряд продовжує продукувати заборони – то заганяють нас у «червоні зони», то вводять «карантин вихідного дня», то запроваджують так званий локдаун. Це рішення – абсурдне. Я повністю підтримую міського голову Сергія Надала, який також виступає за те, щоб дати можливість підприємцям працювати, – зазначив Михайло Головко.

Голова обласної ради також порадив підприємцям продовжувати відстоювати свої права.

– Те, що ви сьогодні тут зібралися, це правильно. Ви показали, що не погоджуєтеся з незаконними діями центральної влади. Ми бачимо країну подвійних стандартів. Одним – все, іншим – нічого. «Буковель» переповнений, але іншим підприємцям також потрібно годувати свої сім’ї. Тернопільська обласна рада вас підтримує, однак, на жаль, ми не можемо впливати на рішення уряду, а лише надавати рекомендації. Сьогодні ви маєте бути єдиними, аби спільно відстоювати своє право на працю й протистояти залякуванням з боку центральної влади, – резюмував Михайло Головко.

Реально
Переглядів: 969


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: