Головна » 2020 » Березень » 19 » Моторошне відео борщів'янки з італійської лікарні: чи зможуть мешканці Борщівщини дотримуватись правил, щоб не заразитись коронавірсом?

Моторошне відео борщів'янки з італійської лікарні: чи зможуть мешканці Борщівщини дотримуватись правил, щоб не заразитись коронавірсом?

27.07.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 4735
"Страх і паніка - дві різні емоції. Страх - допомагає вижити, паніка - вірна смерть.",- сказав герой Хессон у творі Каріо Салема.

Тому, якщо ми не почнемо реально боятись, саме боятись, а не панікувати, ми, як і італійці, будемо приречені на те, що невдовзі наші лікарняні палати будуть вщент заповнені хворими.

Але чого і за кого ми повинні боятись насправді?

Боятись за наших батьків, які апріорі перебувають в зоні ризику і яким в силу віку та супутніх патологій важче впоратись з недугою. Не таємниця, що смертність від коронавірусу у людей після 70 років зростає в рази. Боятись за наших рідних із захворюваннями дихальної системи та цукровим діабетом. Потрібно боятись за кожного з близьких, адже тішити себе думкою, що від коронавірусу помирають лишень старенькі люди, точно не варто. Зафіксовано випадки, коли помирали й діти.


Ми повинні боятись порушувати встановлені державою правила карантину, втішаючи себе думкою, що мене набожного, заможного чи фізично здорового коронавірус точно не зачепить. Якщо британці прогнозують інфікування своїх громадян на рівні 80%, то в Україні цей показник може бути аналогічним. Чому запитаєте ви? А тому, що в місцях масового скупчення людей досі багато ймовірних інфікованих без захисних масок та рукавичок, а для декого самоізоляція видається чимось міфічним.

Кожен з нас повинен розуміти, що рівень сучасної української медицини з її браком елементарних захисних засобів та реанімаційного обладнання для лікування важкохворих, навіть порівнювати не можна з рівнем медицини в Італії, де кожного дня вмирають сотні людей. Тому не потрібно зайвий раз випробовувати долю і "гуляти" містом чи селом, наражаючи на небезпеку не тільки себе, а й інших людей: родичів, які перебувають в наших домівках, співробітників чи колег. Якщо сьогодні найвище духовенство православної та греко-католицької церкви закликає утриматись від скупчення людей і молитись у власних домівках, повірте, усе дуже серйозно.

Це важкий час випробувань і потрясінь, але нам потрібно спільно, часом жертвуючи своїми ймовірними прибутками, обмежуючи себе і при цьому зберігаючи здоровий глузд, пройти через усе це.

Як написала постійна читачка "Звістки", яка й прислала відео з італійської лікарні: "Хто цього не бачить, їм здається, що нічого страшного нема. Можливо, хоч так до наших людей дійде, що це дійсно страшна проблема і біда."







Поради, щоб уникнути інфікування коронавірусом:

Жодних рукостискань! Вітайтеся іншими способами: махайте головою, вдаряйте кулаки або ліктями.

Використовуйте кулак, щоб торкнутися перемикача світла або кнопки ліфта. На АЗС беріть дозатор бензину паперовим рушником або використовуйте одноразові рукавички.

Відкривайте двері кулаком або стегном – не беріться за ручку рукою. Особливо це важливо для туалетів і дверей у публічних місцях.

Використовуйте дезінфікувальні серветки в магазинах, протирайте ними ручки і дитячі сидіння в продуктових візках.

Мийте руки з милом протягом 10-20 секунд або використовуйте дезінфікувальний засіб для рук на спиртовій основі, що містить більш як 60% спирту, завжди, коли ви повертаєтеся додому з будь-якого місця, де було скупчення людей.

Тримайте пляшку з дезінфікувальним засобом біля входу в будинок. Також він має бути в автомобілі на випадок, якщо ви не можете відразу ж вимити руки.

Кашляйте і чхайте в одноразову серветку і негайно її викидайте. Лікоть використовуйте у крайніх випадках. Потрапивши на одяг, вірус продовжує життєдіяльність до тижня і більше – тому є загроза заразити інших людей.

Купуйте одноразові латексні рукавички для походу в магазин або інших видів діяльності, які передбачають контакт з забрудненими місцями.

Запасіться одноразовими хірургічними масками і використовуйте їх, щоб не доторкатися до носа і / або рота (ми неусвідомлено торкаємося до носа / рота 90 разів на день). Маска не запобігатиме потраплянню вірусу при прямому чханні в ніс або рот – вона захистить вас від дотику до носа або рота.

Запасіться дезінфікувальними засобами для рук і латексними рукавичками. Товари та засоби для рук повинні бути на спиртовій основі і містити більш як 60% спирту.

Запасіться таблетками цинку. Доведено, що вони ефективні для блокування розмноження коронавірусу (і більшості інших вірусів) в горлі і носоглотці. Використовуйте їх за призначенням кілька разів на день, коли відчуваєте перші симптоми застуди. Найкраще дати льодянику розчинитися в задній частині горла і носоглотки.
Переглядів: 4735


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: