Головна » 2021 » Жовтень » 7 » МОЗ затвердило перелік професій, для яких Covid-щеплення є обов’язковим

МОЗ затвердило перелік професій, для яких Covid-щеплення є обов’язковим

29.03.2024
Автор: Sashko
Коментарі: 0
Переглядів: 2828
Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік професій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19. Про це Львівському порталу повідомили у МОЗ.

Згідно з наказом, на період дії карантину обов’язковій вакцинації проти COVID-19 підлягають працівники:

центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;

місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;

закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

«Освітяни та працівники органів влади кожен день взаємодіють із великою кількістю людей, а тому ризикують інфікуватися на коронавірусну хворобу. Майже всі, хто потрапляє в лікарню з COVID-19 – невакциновані. Це рішення покликане захистити життя і здоров’я українців та їхніх близьких, створивши безпечне середовище в закладах освіти та державних установах», – пояснив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Наказ набирає чинність через один місяць з дня публікування.

Працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.
Переглядів: 2828


Коментарі

Имя *:
Email *:
Код *: